Så langt kører du for at komme i sommerhus

Foto: Boligsiden.

Når vi pakker bilen og kører ud i sommerlandet, er der stor forskel på, hvor langt vi kører. I København og Nordsjælland kører man længst – i Vestjylland kortest viser tal fra Boligsiden.dk

Bilen er pakket med tøj, grej, forventningsfulde børn eller sure teenagere, og så går turen ud i det danske sommerland mod sommerhuset. Men hvor langt bilen kører, afhænger af, hvilken by bilen kører fra. Der er nemlig store regionale forskelle på, hvor langt vi kører til vores sommerhuse.

Vestjyderne bliver i området

Vestjyderne hører til dem, der er gladest for deres landsdel. I Vestjylland kører de færreste over 50 km for at komme til deres sommerhus, og bor man i Henne eller Vejers Strand kører man endda under 15 km. Med Vesterhavet og hele den vestjyske kyststrækning inden for rækkevædde, trækker sommerhusområderne i resten af Danmark tilsyneladende ikke så meget.

Københavnerne kører længst

Er man Københavnerforældre kan man godt berede sig på mere end et enkelt ”Er vi der ikke snart!” fra bagsædet. I langt de fleste kommuner i København og i Nordsjælland kører man over 100 km., før man er fremme.  Længst kører man, hvis man er fra Humlebæk. Der skal man i gennemsnit ud på 156 km., før sommerhuset er i syne.

”Mange Københavnere har sommerhus ved Vesterhavet eller i Skagen. De er villige til at køre langt for at komme i sommerhus. Hvis man allerede bor ved Vesterhavet, har man måske svært ved at se, hvorfor man skulle køre flere hundrede kilometer for at komme til et sommerhus i Nordsjælland”, kommenterer Boligsiden.dks kommunikationsdirektør Birgit Daetz til tallene.

Midtjyderne kører også langt

Mange midtjyder må også ud på en længere tur, for der har mange mellem 75 og 100 km til sommerhuset, og enkelte steder i Midtjylland kører man også gerne over 100 km. for at komme i sommereksil.

På bolignyheder.www.boligsiden.dk kan du se, hvor langt man kører i præcis din kommune, for at komme i sommerhus.

Find mere om