Så langt er der til dit sommerhus

Foto: Boligsiden

Københavnerne kører langt, mens mange andre bliver i området. Boligsiden.dk starter bilen forskellige steder på danmarkskortet og ser, hvor langt man skal køre for at komme i sommerhus.

Når bilen er pakket med badetøj, bøger og børn, nøglen drejes, og motoren tændes, så skal der køres ud i det danske sommerland. Fremme venter sommerhuset med alt, hvad sig dertil hører af afslapning, familie og hygge. Der går ikke langt tid før det første obligatoriske ”hvornår er vi der” lyder fra bagsædet. Svaret afhænger af, hvor på danmarkskortet, du startede bilen.

Kører bilen ud af Københavnsområdet, er svaret nok ”der er lang tid igen, du kan lige så godt sætte dig godt til rette”, mens de vestjyske børn får det noget mere opmuntrende svar ”vi er der lige om lidt”.

Det viser sig nemlig at Københavnerne sammen med beboere i enkelte områder på Fyn og i Midtjylland kører absolut længst for at komme i sommerhus. Her skal bilen trille over 100 kilometer, før badetøj, bøger og børn kan pakkes ud.

Vestpå bliver man i området

Mens Københavnerne kører langt, stopper de fleste vestjyder bilen efter max 50 kilometers kørsel. Det samme gælder, hvis man har fast bopæl på Vestsjælland eller Lolland-Falster og også nordjyderne sniger sig med i klubben af danskere, der holder så meget af nærområdet, at lysten til at køre på langfart for at komme i sommerhus ikke er stor.

”Rigtig mange vil gerne have et sommerhus ved Vesterhavet, så man forstår godt, at vestjyderne selv foretrækker at blive. Det er fx området omkring det populære Blåvand, hvor de faste beboere ikke kører længere end 25 kilometer for at komme i sommerhus”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Det er dog kun få steder, at bilen stopper allerede efter 25 kilometer, men også i det nordjyske, i området omkring Marielyst på Falster, enkelte steder på Vestsjælland og på øer som Læsø og Bornholm holder mange sig til max 25.

Kystlinjen trækker

Bor man midt i landet uanset om det er på Sjælland, Fyn eller Jylland tager de fleste på en tur på mellem 50 og 100 kilometer. Det svarer til, at alle stort set kan ramme kysten, før motoren slukkes.

Mange vil gerne have et sommerhus ved stranden, og de fleste sommerhuse klumper sig da også sammen ved kysterne. Noget tyder på, at man kører så direkte mod vandet, som man kan, og altså vælge den kyst, der er tættest på.

Find mere om