Nyt afsnit af Boligkvarteret: Hør om udsving på boligmarkedet

Foto: Unsplash

Det går op, og det går ned – også på boligmarkedet. På kort tid er aktiviteten på boligmarkedet faldet drastisk, og det stiller nye krav til mæglere, købere og sælgere. I Boligsidens podcast ’Boligkvarteret’ får du den seneste opdatering på boligmarkedet og gode råd til, hvordan du skal navigere i det.

”Det, der er oppe, falder også ned igen. Sådan er det også på Boligmarkedet”.

Således indleder vært Søren Vejby det seneste afsnit af Boligsidens podcast ’Boligkvarteret’, som udgives i samarbejde med Partnermedier.

For som du måske har bemærket, er boligmarkedet under forandring, hvor det modsat de seneste år, nu bevæger sig i en nedadgående retning.

Og det er netop det, som det seneste podcast-afsnit tager hånd om; svingninger på boligmarkedet.

Sagen er nemlig den, at det ændrer vilkårene for både boligkøbere, boligsælgere og ejendomsmæglerne, når markedet går op, og når markedet går ned.

Det og mere til forklarer gæst Helene Bernstorff, som er indehaver af mæglerbutikken Bernstorff Estate.

I mere end 30 år har hun arbejdet som ejendomsmægler, og hun har derfor været vidne til et utal af udsving på boligmarkedet.

Ifølge Helene Bernstorff er boligmarkedet på kort tid gået fra at være sælgers marked til nu at være købers marked.

Og på den baggrund opfordrer hun blandt andet boligsælgerne til at være realistiske for at undgå det, hun kalder ’liggepest’, som du får nærmere forklaret i podcasten.

Status på boligmarkedet

Også Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør på Boligsiden, medvirker i podcasten.

Her giver hun en opdatering på, hvordan det står til på boligmarkedet på baggrund af Boligsidens seneste statistikker.

Birgit Daetz kommer blandt andet ind på, hvorhenne i landet og hvilke boligtyper, der indtil videre har været udsat for de største udsving, ligesom hun kigger fremad og berører den nye boligskattereform, som ventes at træde i kraft i januar 2024.

I podcasten påpeger hun, at der i løbet af de seneste år har været en ekstrem hurtighed på svingningerne på boligmarkedet.

”Hastigheden er steget enormt, så de udsving, der er på boligmarkedet, er meget mere markante end før,” lyder vurderingen blandt andet fra Birgit Daetz.

Hør podcasten før din nabo på her på Boligsiden, på Spotify, Apple Podcast, eller hvor du normalt lytter til podcast.

Og husk, at reglen for svingninger er, at når noget bremser op og falder ned, så stiger det også igen før eller siden.