Ny energimærkningsrapport giver dig bedre hjælp til grønne renoveringer

Foto: Energistyrelsen

Energimærkningsrapporten har fået en grøn totalrenovering, så den giver dig konkret overblik over, hvor og hvordan det giver bedst mening at renovere.

Går du med tanker om at købe ny bolig, vil du formentlig inden længe støde på den nye energimærkningsrapport. For alle rapporter, der er udarbejdet efter 1. september 2021 vil bære et nyt og mere brugervenligt design.

Den grønne opdatering af energimærkningsrapporten giver dig et konkret overblik over potentialet i boligen, hvad end du er eksisterende boligejere eller boligkøber.

Som noget nyt udpeger den nemlig de tre energiforbedringer, der giver de største gevinster for økonomi og klima. Den giver dig et overblik over, hvad de tre renoveringsprojekter ventes at koste, og hvad de kan skære af energiregningen og CO2-udledningen hvert år.

Guide: Alt hvad du skal vide om energimærker

Klima, økonomi eller begge dele?

Den nye energimærkningsrapport skal gøre det lettere for dig at få besvaret dine spørgsmål og giver dig konkrete forslag, hvordan du skal handle på dem.

For måske spørger du dig selv, hvad drømmeboligens nuværende energibehov er, og hvor meget det potentielt kan reduceres? Og måske spekulerer du over, om det giver størst gevinst for klimaet at isolere loftet, udskifte vinduerne eller få installeret en varmepumpe? Og hvad der bedst kan betale sig økonomisk?

Den type spørgsmål kan den mere overskuelige og brugervenlige energimærkningsrapport besvare. Målet er, at du vil lade dig inspirere til at energirenovere din bolig til gavn for klimaet, dig selv og din familie.

Færre energimærkningsrapporter skal ende i danskernes skuffer

Hvert år bliver der udarbejdet ca. 60.000 energimærkningsrapporter. Med den forbedrede rapport er det håbet, at du og mange andre vil lade jer inspirere til at energirenovere. Det var i hvert fald et håb, som klimaminister Dan Jørgensen fremhævede, da planerne for den nye rapport blev lanceret.

”Der er mange hjem i Danmark, hvor der er noget at hente for både privatøkonomien og klimaet, hvis den grønne værktøjskasse bliver fundet frem, så vinduerne bliver skiftet eller fyret bliver skiftet ud med en varmepumpe. Men det er en stor beslutning, som også kan virke uoverskuelig. Derfor gør vi det nu nemmere at være grøn, så det bliver helt klart, hvor det giver bedst mening at sætte ind.”

Foruden de tre konkrete forslag til energiforbedringer er energimærkningsrapporten også gjort mere overskuelig og brugervenlig, så det er nemmere for dig at finde og forstå de vigtigste informationer om bygningen.

Samtidig skaber rapporten en stærkere sammenhæng til den digitale informationsindsats SparEnergi.dk, så du med de konkrete anbefalede energiløsninger i hånden kan blive klædt på til at gå i gang med de energiforbedringer, der matcher netop dit behov.

Rapporter med det gamle design er stadig gyldige

Læs mere om de nye energimærkningsrapporter på SparEnergi.dk.

Denne artikel er skrevet af Energistyrelsen og redigeret af Boligsiden.

Find mere om