Nu kan man se salgspriser på www.boligsiden.dk

Foto: Boligsiden

Fra i dag offentliggør Boligsiden salgspriser på de 2,3 millioner bolighandler, der er gennemført siden 1992. Det er gratis og betyder, at boligkøberne kan sammenligne udbudsprisen på ønskeboligen med de faktiske handelspriser på den vej eller i det område, man gerne vil bo. Boligsælgerne får omvendt en rettesnor, når de skal fastsætte deres udbudspris.

Regeringen tillader fra i dag, at alle handelspriser på boliger bliver offentligt tilgængelige. Dermed kan Boligsidens brugere se samtlige priser på de 2,3 millioner handler, som det offentlige siden 1992 har registreret i Danmark.

Øverst på forsiden af www.boligsiden.dk kan man klikke videre og finde den eller de konkrete salgspriser, som har ens interesse. Det er ganske gratis og rummer muligheder for såvel boligkøbere som -sælgere.

”Boligkøberne kan nu sammenligne udbudspriser på www.boligsiden.dk direkte med priserne på de konkrete handler, der er gennemført på samme vej, i området eller i byen. For boligsælgerne er gevinsten, at det giver et billede af, hvad man kan forvente at få for sin bolig”, siger Boligsidens kommunikationschef Birgit Daetz.

Husk prisudviklingen

Hun understreger dog, at de nyeste handelsdata er op til tre måneder gamle. Derfor er det fornuftigt at tage højde for prisudviklingen i den mellemliggende periode, så man får et lidt klarere billede af prisniveauet i området.

”I hvert fald får man en rettesnor for prisniveauet i et område. Og har man fundet en konkret bolig, som man overvejer at købe, kan man klikke direkte videre fra boligpræsentationen til listen over salgspriserne i kvarteret eller på vejen”, siger Birgit Daetz.

Man kan også søge via ’kviklink’ under Danmarkskortet på forsiden af www.boligsiden.dk. Her kan man vælge landsdel, kommune, postnummer og by og herefter indsnævre sine søgekriterier yderligere.

”Hvis man vælger at søge via kommune, får man nyttige oplysninger som skatteprocent, indbyggertal, antal skoler og daginstitutioner og så videre i den pågældende kommune”, forklarer Birgit Daetz.

Sortér selv i oplysningerne

Under de enkelte kviklinks kan man se hvor mange boliger, der er til salg under de enkelte boligtyper – ejerlejlighed, rækkehus, villa, grund, landejendom og så videre. Dem kan man klikke på, så man får den kendte Boligsiden-præsentation af ejendommen. Eller man kan klikke på de boliger, der er solgt og se salgspriserne.

”Man kan endvidere sortere oplysningerne efter dato, pris, antal kvadratmeter og meget mere. Der er masser af muligheder, så det er bare at kaste sig ud i det. Og det er jo helt gratis”, slutter Birgit Daetz.

Hvor kommer data fra?

Oplysningerne om handelsinformationerne stammer fra Statens Salgs- og vurderingsregister (SVUR) samt fra Det Fælleskommunale Ejendomsstamregister (ESR) via den Offentlige InformationsServer (OIS), som er en statslig database, der administreres af Erhvervs- og Byggestyrelsen.

Find mere om