Nu kan du få Boligsidens nyheder læst op

Foto: Boligsiden

Med en hurtig installering af et lille program på din pc kan du nemt og hurtigt få nyheder og anden tekst på www.boligsiden.dk læst direkte op via computerens højttalere. Se her hvordan.

“Flere og flere danskere har svært ved at læse og forstå artikler i aviser, indhold i pjecer fra det offentlige og så videre. Derfor har vi på www.boligsiden.dk gjort det muligt at hente et lille – og gratis – program, som man lynhurtigt installerer på sin computer til glæde for især ordblinde og dårlige læsere. Herefter kan man åbne programmet og få læst nyheder og artikler op”, fortæller Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Nemt at installere

Det fungerer meget simpelt. Man klikker blot på ‘få teksten læst op’ på en af www.boligsiden.dk’s artikler, og så kommer man til IT- og Telestyrelsens site www.adgangforalle.dk. Her installerer man fjernbetjeningen. Når denne er installeret, markerer man det område, man gerne vil have læst højt, og klikker på play på fjernbetjeningen.

Bestem selv hvor hurtigt der læses op

Når man har installeret ’Få læst teksten op’-funktionen, skal den lige have tid til at indlæse sig selv. Herefter begynder programmet at læse op.
Man markerer blot med musen den tekst, man vil have læst op, og så kører det af sig selv. Snedigt nok kan man selv bestemme, hvor hurtigt teksten skal læses op – det regulerer man på fjernbetjeningen.

Der bliver automatisk lagt et genvejs-ikon på computerens ’skrivebord’, så snart du har installeret programmet. Herefter kan du flytte ikonet rundt, som du vil. Programmet åbner, når du dobbeltklikker på ikonet. Herefter er du parat til at markere den tekst, du vil have læst op.

”Tiltaget er blot et af mange vi har implementeret med henblik på at øge brugeroplevelsen på www.boligsiden.dk. Funktionen overvejer vi også at implementere på vores mobile løsninger til bl.a. iPhone/iPad/iPod Touch og Android ”, slutter Birgit Daetz.

www.adgangforalle.dk kan du også se videoer om, hvordan programmet fungerer, og de forskellige funktioner, der følger med.

Find mere om