Lyt dig til sparetips og en lavere energiregning med ’Boligkvarteret’

I det nye, udvidede afsnit af Boligsidens podcast ’Boligkvarteret’ kan du få gode råd til, hvordan du sparer på dit energiforbrug og dermed også din varmeregning. Hør også vurderingen af, hvordan energikrisen nu begynder at have en målbar effekt på boligmarkedet.

Energikrisen har meldt sig, og det har medført dyre ekstraregninger for rigtig mange boligejere, næsten lige gyldigt hvilken opvarmningsform boligen har.

Det har sendt rigtig mange boligejere til tasterne i forsøget på at kunne google sig frem til de gyldne spareråd, der kan hjælpe med at bringe husholdningsøkonomien sikkert igennem en ellers kold vinter.
Er du på udkig efter det samme, så læs og lyt med her.

I det nye afsnit af Boligsidens podcast ’Boligkvarteret’, som udgives i samarbejde med Partnermedier, er det nemlig Energistyrelsen, der er gæst.

Fire gode råd til en lavere varmeregning

Matilde Grøn Bjørneboe, der er ansvarlig for Energistyrelsens borgerrådgivning på SparEnergi.dk fortæller meget konkret om fire spareråd, du som boligejer med fordel kan benytte dig af i det kommende efterår og vinter.

”Varmeregningen er steget rigtig meget for mange danskere, nærmest uanset opvarmningsform, og det mest effektive greb til at sænke varmeregningen er at skrue lidt ned for temperaturen derhjemme,” fortæller Matilde Grøn Bjørneboe indledningsvist i afsnittet.

Det gælder om at have fokus på:

  • Temperaturen i boligen
  • Gode udluftningsvaner
  • Spare på det varme vand
  • Øget opmærksomhed på dit elforbrug

For midt i al snakken om at spare er det også vigtigt at huske på, at det heller ikke er en fordel at skrue for langt ned for temperaturen i boligen, da du så i stedet risikerer problemer med fugt og deraf følgende skader på bygningen, fortæller Matilde Grøn Bjørneboe i podcast´en.

Samtidig får du i det nye afsnit også indblik i Boligsidens seneste tal, der viser, at de ændrede økonomiske vilkår og energikrisen nu også har en målbar effekt på boligmarkedet.

”Der sker virkelig meget på boligmarkedet lige nu. Renten er steget. Inflationen er høj. Elpriserne stiger. Der har været talt meget om, hvilken effekt det har på boligmarkedet, og nu viser Boligsidens første tal, at der er en målbar konsekvens,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Du kan lytte dig frem til alle de konkrete og gode råd lige her i ’Boligkvarteret’. Her får du en uddybning af hvert enkelt spareråd, så du får de bedste forudsætninger for at spare på varmeregningen i efteråret og vinteren.

Netop fordi emnet er så højaktuelt, er denne version af Boligkvarteret samtidig en udvidet udgave på hele 34 minutter. Så sæt dig til rette og lyt med lige her:

Listen to “Fokus på social bæredygtighed” on Spreaker.