Lykken er et liv på landet

Kim Ponsaing skiftede baghavens kig til Øresund ud med Vallø Skov for at give plads til familiens drøm om at bo på landet. Og han har ikke set sig tilbage.

Efter at have boet i Dragør i 12 år flyttede familien Ponsaing i 2015 til Herfølge. Skiftet havde to årsager: først og fremmest var det for at give plads til datterens hobby og karriere inden for ridebanespring. Men det handlede også om en gammel drøm om at prøve livet på landet af. Tidspunktet var hverken velvalgt eller planlagt, men kom nærmest af sig selv.

”I 2013 rev vi det gamle hus ned, fik oprenset grunden og byggede en ny, skøn villa på 250 kvadratmeter. Efter et par år hvor vi godt kunne mærke, hvor det bar hen af med min datters fritidsinteresser, tænkte vi, at vi jo kunne prøve at se, om vi kunne sælge huset. Dér havde vi allerede kig på landstedet i Herfølge, men vi gik ikke videre med købet, før vi kort tid fik et bud på vores hus”, fortæller Kim Ponsaing, der til daglig er adm. direktør for Boligmarkedet.

Livet på Køge-kanten

Familien havde, udover datterens fritidsinteresse, ikke noget særligt tilhørsforhold til Køge-egnen. Men pga. de mange ture med datteren, faldt det dem naturligt at afsøge markedet på disse kanter. Og da de kunne blive enige med sælger om en passende pris, slog de til.

”Der sker meget i Køge i forhold til infrastruktur. Der er en højhastighedsbane på vej, der sikrer os transporttid til København på kun 17 minutter. Der er et nyt supersygehus på vej, og det er alt i alt et område, der også vil være interessant mange år fra nu. Dét tiltalte os. Samtidig arbejder både min kone og jeg i København nogle dage om ugen, så selvfølgelig spiller geografien også en rolle”.

Fra hovedstad til landidyl

Kim og familien overvejede også muligheden for at blive boende på Amager, men vurderede, rammerne var begrænsede både i forhold til antal hektar og boligudvalg. De kiggede mod Nordsjælland, men priserne lå for højt i forhold til det, de kunne få andre steder. Derfor faldt valget på Køge-egnen.

”Der er ganske enkelt ikke meget at komme efter, hvis du er på jagt efter et landsted på Amager. Der har været så få boliger til salg i 2015 og 2016, at vi ikke kan sige noget om den generelle udbudspris”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

”Men hvis vi antager, at markedet for landejendomme følger villapriserne, får du noget mere for pengene, så snart du drager sydpå. Kigger vi på salgspriser, lå kvadratmeterprisen i Dragør på 25.797 kr. i 2015, mens den lå på 13.541 kr. i Herfølge. Til sammenligning lå kvadratmeterprisen i Køge på 15.460 kr., så det kan altså betale sig at kigge lidt ud over de større stationsbyer i området”, vurderer Birgit Daetz.

I øjeblikket skal du til Smørum, Solrød Strand eller Hårlev, hvis du er på jagt efter en landejendom tæt på København.