Luksussommerhuse hitter blandt danskerne

Foto: Boligsiden

Andelen af solgte sommerhuse til over 2,5 millioner kroner er næsten fordoblet i de første måneder af 2015 sammenlignet med sidste år. Det viser en ny undersøgelse fra Boligsiden.dk, der afslører en øget interesse for de dyreste sommerhuse.

Vi vil have luksus på landet. Den tid er forbi, hvor sommerhuslivet var lig med en primitiv træhytte med små køjerum, koldt vand og ludo som eneste underholdning på en regnvejrsdag. Nu vil vi have plads, wifi og sanitet, der matcher den derhjemme, når vi holder fri.

En ny undersøgelse fra Boligsiden.dk viser, at andelen af solgte sommerhuse til over 2,5 millioner kroner er steget fra 5,2 procent i 2014 til 9,3 procent i de første måneder af 2015. Generelt er der en tendens til, at der bliver solgt flere dyrere sommerhuse, til trods for at sommerhuspriserne er på niveau med sidste år.

”Sommerhusmarkedet har allerede i årets første måneder tiltrukket sig opmærksomhed. Antallet af handler ligger nemlig på nuværende tidspunkt langt over gennemsnittet for de foregående år. Samtidig viser tallene fra vores undersøgelse, at det ikke er hvilke som helst sommerhuse, vi køber, men at vi i høj grad søger det bekvemme og veludstyrede, når vi leder efter et sted, hvor familien kan slappe og holde fri,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Birgit Daetz peger på den lave rente som en af de faktorer, der gør, at danskerne nu retter blikket mod de større og mere luksuriøse sommerhuse.

”Den lave rente giver flere nye muligheder: Man kan enten købe et sommerhus til samme pris, som man også ville have købt til for nogle år siden, men til gengæld sidde langt billigere. Eller man kan vælge at opgradere og købe et langt dyrere sommerhus – og alligevel sidde med en rimelig månedlig udgift.”

Find mere om