Lejlighedsforvandling for en halv million

En lejlighed fik mere lys, nyt køkken og nye rum, mens en anden blev lagt sammen med lejligheden nedenunder. Projekterne kostede hver især ca. en halv million, og for den pris blev lejlighederne forvandlede. Se de spændende ombygninger på Boligsiden.dk.

En ombygning kan forvandle boligen totalt. En mørk baghuslejlighed fik fx lukket lyset ind, da en arkitekt kom på sagen og fik skabt ikke bare lys, men også nye rum, nyt køkken og bedre sammenhæng mellem rummene. En anden lejlighed blev lagt sammen med lejligheden nedenunder, og der blev skabt en fin løsning, der forbandt de to etager.

Disse to ombygninger kunne klares for henholdsvis 600.000 og 500.000 kroner, og de har forvandlet boligerne totalt.

”Selvom ombygninger kan være en dyr affære, kan det være den bedste løsning. Det er som udgangspunkt bedre at købe en bolig med den rigtige beliggenhed og så klare en eventuel istandsættelse eller ombygning, når der er råd, end det er at købe en bolig med den rigtige indretning men med den forkerte beliggenhed”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Fra mørk og kedelig til lys og lækker (også billedet øverst)

En mørk baghuslejlighed i det indre København blev transformeret til et lys, moderne hjem med hjælp fra en arkitekt og en snedker. Ejer havde tænkt sig bare at pifte gulve og køkken lidt op, men det viste sig slet ikke at være nok.

”Jeg troede egentlig, at jeg bare kunne nøjes med at bejdse de gamle gulve og skifte greb og fronter i køkkenet. Men gulvet kom til at ligne vådt drivtømmer, og køkkenet så stadig ud som noget fra en studenterhybel”, fortæller ejeren.

I stedet kom en arkitekt på sagen, og der blev blandt andet tegnet et personligt køkken, og væggene blev revet ned omkring soveværelset, der blev bygget op igen i asketræ med vinduer for oven, så lyset kunne komme ind. Hele ombygningen inkl. arkitekthonorar kostede 600.000 kr.

Se billederne og læs mere om ombygningen

Trappe samlede to lejligheder

Da muligheden for at købe underboens lejlighed opstod, kom behovet for at finde en elegant måde at forbinde og samle de to selvstændige boliger. Morten Dalsgaard og Dina Lie Nielsen transformerede to lejligheder på Frederiksberg til et moderne byhus.

Her handlede det både om at få skabt den helt rigtige trappe, der kunne forbinde de to etager, men også om fordelingen af rummene mellem stueetagen og første sal.

”Vi talte om at have stuen ovenpå, men så tror jeg ikke, vi havde fået brugt den. Nu er vi glade for, at alle opholdsrum er nedenunder. Og samtidig er det fedt for de store børn, at de kan gå op på deres værelser med deres venner, så de nærmest har en etage for sig selv deroppe”, siger Morten Dalsgaard. Hele ombygningen inkl. arkitekthonorar kostede 500.000 kr.

Se billederne og læs mere om ombygningen

Find inspiration i Boligsidens nye univers

Savner du inspiration til dine egne boligprojekter kan du dykke ned i Boligsidens nye inspirationsunivers, hvor vi sammen med Danske BoligArkitekter præsenterer en lang række eksempler på om- og tilbygninger. Her kan du se en masse billeder fra hvert projekt, og du kan læse beskrivelsen af, hvad udfordringen var, og hvordan den blev løst. Du finder også priser på alle projekterne, så du kan se, hvad om- eller tilbygningen har kostet samlet set.

Dyk ned i Boligsidens inspirationsunivers

Find mere om