Julemanden elsker jyderne

Foto: Pixabay.

Julemanden tilgodeser artige børn, men når sandheden skal frem, foretrækker julemanden at sætte slæden i det jyske – artige børn eller ej. Her er der nemlig de bedste parkeringsforhold for kane og rensdyr.

Julemanden er en travl mand. Måske tror du, at internethandlen har gjort, at pakkerne bare kommer med Post Danmark eller UPS, men når vi rammer den 24. december, er det stadig Julemandens job at få fordelt hele puljen. Sådan har det altid været, og sådan er det stadig.

Hvert år spænder Julemanden rensdyrene for kanen og suser ud i julenatten. Rudolf blinker for i front og sørger for at vise vej rundt på de danske adresser. Dem er der 2,6 millioner af, så det er noget af en tur, kanen skal ud på.

Det ved Julemanden godt, og han er god ved både børn og dyr. Derfor vil han gerne give sine otte rensdyr den bedste behandling og de mest optimale betingelser for at klare opgaven. Og det er nu, at jyderne trækker kortet. Garagekortet.

Luksusparkering i Aalborg og Esbjerg

Aalborg er den kommune i Danmark, der har de fleste garager, stærkt forfulgt af Esbjerg. Det kan Julemanden lide, for Rudolf har sidst på natten efter en julefest prustet noget om fagforeninger og arbejdsforhold. Og Julemanden vil jo kun det bedste og er derfor på udkig efter de bedste steder at parkere kane og rensdyr, hvis julevejret byder på det sædvanlige regn eller slud.

I Aalborg er der ca. 10.000 garager at sætte kanen i, mens pakkerne fordeles i byens skorstene. Esbjerg har ca. 500 færre garager, men til gengæld er garagerne i Esbjerg 40 kvadratmeter. Det er et par kvadratmeter større end i Aalborg, så Rudolf og co rigtig kan strække stængerne i deres overenskomstretlige pause.

Parkeringspaladser i Vejen

Vejen Kommune trumfer dog både Aalborg og Esbjerg i garagekvadratmeter. Her er den gennemsnitlige garage hele 49 kvadratmeter – nogenlunde størrelsen på en typisk Københavnerlejlighed. Vi gætter på, at Julemanden, Rudolf og resten af slænget slutter turen her, hvor der er bedst plads til at holde efterfest.

Bor du i storbyjunglen, hvor garagerne er få, og parkometret tikker i raketfart, hvis slæden parkeres på gaden, skal du nok ikke regne med, at julemanden hænger ud til en kop glögg og en pebernød. Her suser han nok igennem, så hurtigt han kan, for at minimere udgifterne til parkering.

Så har du altid haft lyst til at klappe et rensdyr eller komme til efterfest med julemanden, så sætter vi på Boligsiden.dk et par peberkager på, at du har de bedste chancer i Jylland.