I morgen kan du søge tilskud til boligforbedringer fra Bygningspuljen

Hvordan køber du på tvangsauktion?

I morgen åbner Energistyrelsen for Bygningspuljen, hvor du kan søge om tilskud til eksempelvis at skifte naturgas eller oliefyr ud med en varmepumpe. Foto: Boligsiden.

Onsdag den 16. marts klokken 10 åbner Energistyrelsen igen for Bygningspuljen. Puljen giver tilskud til boligforbedringer, der sparer energi. Læs her, hvordan du forbereder dig.

I morgen bliver det igen muligt for landets boligejere at søge om tilskud fra Bygningspuljen til eksempelvis at skifte fra naturgas eller oliefyr til varmepumpe, efterisolere huset eller sætte nye vinduer i.

I denne omgang er der 300 millioner kroner i puljen, som er beregnet som tilskud til projekter, der sparer energi i de huse, hvor forbedringerne gennemføres, fremgår det af en pressemeddelelse.

Alle kan søge om tilskud til at få en varmepumpe, mens tilskud til energiforbedrende tiltag fra og med sidste ansøgningsrunde er målrettet de boliger, der trænger mest.

Det betyder, at det kun er helårsboliger med energimærkerne E, F og G, der kan få tilskud til projekter som isolering og udskiftning af vinduer.

Hav tålmodighed

I tidligere runder har ansøgningsportalen for Bygningspuljen været plaget af udfordringer med det IT-system, ansøgerne møder. Siden er der arbejdet med at udbedre disse fejl, men det er dog ikke en garanti mod nye tekniske problemer.

Energistyrelsen opfordrer derfor til at have tålmodighed, når man ansøger, og arbejder sideløbende på et mere brugervenligt ansøgningssystem, som kan gøre det lettere at søge tilskud i fremtiden.

Sådan forbereder du dig

Der bliver åbnet for ansøgninger klokken 10 den 16. marts, og du kan komme i et digitalt venteværelse fra klokken 9. Alle i venteværelset får tildelt en vilkårlig plads i køen klokken 10.

Det er en god idé at tilmelde dig mailnotifikationer, så du får besked, når det er ved at være din tur. På den måde undgår du at vente foran computeren.

Ansøgningsportalen lukker igen for adgang klokken 18. Hvis du er inde på portalen, har du til klokken 20 til at blive færdig med din ansøgning.

Energistyrelsens Rådgivningstjeneste har samtidig udvidet åbningstider for henvendelser fra klokken 8-20.

Inden åbningen er det en god idé at forberede din ansøgning. Det kan du gøre ved at gå ind på SparEnergi.dk/tilskud.

Her finder du blandt andet en tilskudsberegner, så du kan se, hvor meget du cirka kan søge i tilskud til et projekt.

Fakta om Bygningspuljen

  • Bygningspuljen udspringer af Energiaftalen 2018, og den skal medvirke til at skabe besparelser i energiforbruget i helårsboliger.
  • Bygningspuljen har siden den første runde i 2020 givet tilsagn om tilskud til over 26.000 boligejere.
  • Cirka 8.000 tilsagn er gået til projekter om isolering, vinduer og ventilation, og cirka 18.000 tilsagn er givet til at skifte til varmepumpe fra bl.a. oliefyr og naturgas.
  • Man kan søge tilskud som privatperson, andelsboligforening, ejerforening i etageejendom, virksomhed, forening og selvejende institution.
Find mere om