Husk de sidste detaljer før fremvisningen

Foto: Boligsiden.

Din bolig er sat til salg, og du er klar til at vise den frem. Men har du husket de sidste detaljer? Se boligstylistens tjekliste til de sidste småting, du skal have styr på for at gøre din bolig uimodståelig for køberne.

Med mindre du er et meget pertentligt menneske, skal du igennem en større klargøring af din bolig, når den sættes til salg. Du skal rydde op og rydde ud i møblerne, du skal gøre ekstra rent, og du skal måske friske et par vægge op med maling og slibe dén karm ned, som Fido eller Mis har kradset i de sidste 10 år. Men når du så selv synes, din bolig tager sig ud fra sin allerbedste side, er der en række småting du kan fikse til sidst for at give din bolig det sidste og måske afgørende pift, inden køberne kommer.

”Det kan betale sig at gøre sig umage med at gøre boligen klar til salg. Køberne starter med at kigge på billeder på nettet, og din bolig falder igennem, hvis billederne afslører bunker af rod, stabler af opvask og slørede vinduer, som du ikke har gidet pudse”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter:

”Når der kommer nye boliger til salg, lever de højt på nyhedens interesse især i de første uger, de er på markedet. Det er derfor vigtigt, at din bolig præsenterer sig optimalt allerede på billederne. Det er blevet endnu vigtigere nu, hvor Boligsiden.dk har fået en service, hvor man som køber kan overvåge en søgning, fx på boliger i et bestemt område. Når der kommer nye boliger i søgningen, får man en mail med billeder og links til de nye boliger direkte i sin indbakke. Det har blot øget interessen for de nye sager allerede fra dag ét, de kommer på Boligsiden.dk”, siger Birgit Daetz.

Har du gjort dig umage med at gøre boligen klar til salg, vil der ikke gå lang tid, før de første fremvisninger bliver booket. Og så er det nu, at du skal sætte slutspurten ind.

Tjekliste: Dette skal du huske før fremvisningen

Birgitte Vosper fra Busy Bees Boligstyling leve af at klargøre boliger til salg. Her er hende bedste tip til at få styr på de sidste detaljer før fremvisningen.

Udskift din dørmåtte

Ud med den gamle dørmåtte, hvis den er gammel, slidt eller beskidt. Det er det første, din køber ser, så den skal være ren og pæn. Og vask i samme omgang din hoveddør.

Luk lyset ind

Jeg har set mange fremvisninger med gardiner foran vinduerne eller persienner, der ikke er trukket helt op. Det er især vigtigt i den mørke tid. Ud over at de lukker det sparsomme lys ude, så ser det også rodet ud. Husk også at hænge snorene på persiennerne pænt – de hænger tit og roder.

Udskift din elpærer

Udskift dine elpærer, hvis de er gået. Men du skal også udskifte dine sparepærer med almindelig elpærer. Jeg ved godt, at det ikke er særligt populært at sige i disse ‘grønne’ tider, men hvis du vil beholde dine sparepærer, så tænd dem alle sammen i god tid. En køber venter ikke 30 sekunder på, at lyset kommer. Det giver et dårligt indtryk, hvis dit hus er halvmørkt på grund af dine sparepærer. Dit hjem skal fremstå lyst og venligt.

Få styr på dine kabler

Der findes så mange måder at få styr på kablerne. De kan gemmes i fodpaneler, kabelbakker, kasser osv. Det ser meget lidt attraktivt ud med en ormegård under fjernsynet.

Tøm skraldespanden

Gå en runde i huset, og tøm alle skraldespande. Der må ikke stå noget og lugte. Vask også skraldespanden i køkkenet, hvis det er nødvendigt.

Dobbelttjek, at der ikke er grimme lugte i dit hus

Den bedste duft er duften af renhed. Luft ud for madlugte, kattebakker, tunge parfumer, indelukkethed og så videre.

Tilpas temperaturen

Målet med din fremvisning er selvfølgelig, at dine købere skal elske dit hjem. De skal føle sig tilpas og må hverken fryse eller svede. Jo længere tid de bliver, jo større sandsynlighed er der for, at de køber.

Sidst men ikke mindste

Tænd stearinlys og ild i pejsen. Vent på mægleren, hvis du har stearinlys tændt. De hygger og varmer.

Læs også: Derfor bliver din bolig ikke solgt

Find mere om