Huse med energimærke A holder prisen

Skal du sælge dit hus, og har det et godt energimærke? Så kan du glæde dig over, at det har positiv betydning for prisen, viser tal fra Boligsiden.dk

Der er en klokkeklar sammenhæng mellem energimærkningen og de prisnedslag, der gives, når en bolig skal sælges. Formelen er enkel: Desto dårligere energimærkning, desto større nedslag. Omvendt sælges boliger med energimærke A med meget små prisnedslag, viser tal fra Boligsiden.dk.

Klassens energiduks har små nedslag og kort liggetid

Klassens absolutte energiduks er huset med energimærke A. Villaer og rækkehuse med den bedste energimærkning holder i høj grad prisen. I løbet af det senest år er huse med energimærke A blevet solgt med gennemsnitligt 1,9 % i nedslag og med en salgstid på 173 dage.

I den anden ende ligger de tunge G-mærkede villaer og rækkehuse. Her må sælger i gennemsnit slå 10,7 % af prisen og vente i 256 dage, før huset er solgt.

Klar sammenhæng mellem pris og energimærkning

”Vi ser en klar sammenhæng mellem energimærke, pris, nedslag og salgstid. Det er helt proportionelt. Priserne falder, mens prisnedslagene og salgstiden stiger i takt med, at energimærkningen bliver dårligere” udtaler Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk. ”Som tommelfingerregel kan man regne med, at nedslagene bliver 1 % større for hvert trin, energimærkningen bliver dårligere. Og så er der lidt større spring til yderpunkterne, dvs. huse med energimærkning A og G”, siger Birgit Daetz.

Flest huse med energimærke D

Er man på jagt efter et energivenligt hus, kan man risikere at skulle lede længe. Netop nu har kun 1,7 % af de udbudte villaer og rækkehuse energimærke A, og kun 5 % har energimærke B. Flest huse er der med energimærke D – de står for 27 % af markedet.

Falder man for huset med den dårlige energimærkning, skal man ikke gå i panik:

”En dårlig energimærkning kan forbedres. Nye vinduer og isolerede ydermure kan gøre en verden til forskel. Så har du forelsket dig i et hus med et dårligt energimærke, kan du regne på, hvad det vil koste dig at forbedre det. Den forventede besparelse på huset kan være med til at finansiere en renovering”, afslutter Birgit Daetz.

Her kommer tallene fra:

Boligsiden.dk har set på tallene for villaer og rækkehuse solgt inden for de seneste 12 måneder og for villaer og rækkehuse, der er til salg netop nu. Energimærkningen er sat i forhold til pris, nedslag og salgstid.