Her er Danmarks mest populære sommerhuse – hvilken type er du til?

Det mest populære sommerhus i Danmark netop nu ligger placeret i Børkop. Men passer det til dig? Test her hvilken type sommerhus, der matcher din livsstil og få inspiration fra de aktuelt udbudte sommerhuse.

Efterårsferien nærmer sig, og hvis man ikke allerede har planlagt en tur i sommerhus, kan man jo passende bruge feriedagene på at finde boligen til juleferien.

Netop nu er der omkring 12.600 sommerhuse til salg i Danmark. Og generelt er der rigtig godt gang i sommerhussalget. Boligsiden har set på hvilke sommerhuse, der får mest opmærksomhed i form af flest klik til ejendomsmægleren. Dem kan du se længere nede på siden her.

Men først kan du med fordel teste dig selv. For ligesom med huse er der stor forskel på sommerhuse. Så hvilken type sommerhus, bør du søge efter?

Tag testen her og find din type.

Disse sommerhuse hitter netop nu

Nu hvor du har sommerhusstilen på plads, kan du passende lade dig inspirere til selve købet blandt de sommerhuse, der hører til blandt de mest populære i øjeblikket.

Nogle af de udbudte sommerhuse får nemlig brugerne af Boligsiden til at klikke ekstra mange gange videre til ejendomsmægleren, viser en ny opgørelse.

I toppen af listen finder man sommerhuset beliggende på Hjortedalvej 12 i Børkop. Her får man 55 kvadratmeter fordelt på køkken, to separate soverum samt badeværelse. Og kun 300 meter til stranden.

Vi søger efter natur

Netop naturen er en fællesnævner for alle 10 sommerhuse i toppen af listen. De ligger alle tæt på vandet eller i andre naturskønne områder.

”Der er særligt to faktorer, som er afgørende for en opgørelse som denne. Det ene er beliggenheden. For når vi skal købe sommerhus, vil vi gerne købe det fysiske åndehul, som mange af os ikke har i hverdagen. Derfor spiller afstanden til strand, skov og andre grønne oaser en rolle i forhold til, hvad vi klikker videre til,” forklarer Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden og tilføjer:

”Derudover er prisen også afgørende, og det gælder i begge ender af prisskalaen. De særligt dyre boliger er i sig selv fascinerende, og omvendt vil folk også gerne gøre et godt kup, når de skal handle sommerhus.”

På listen over de 10 mest populære sommerhuse findes da også boliger i hver sin ende af prisskalaen. Det billigste koster 98.000 kroner, imens man må betale 24.000.000 kroner for det dyreste.

Find mere om