Her bor de danske singler

Foto: Boligsiden

Flere og flere danskere bor alene. Men hvor skal man bosætte sig, hvis man vil date et tag-selv-bord af ledige på markedet uden at bevæge sig for langt? Boligsiden.dk guider dig.

Boligsiden.dk har sat sig for at finde ud af, hvor du skal bosætte dig, hvis du gerne vil bo tæt på andre singler. Er du uden partner kan det nemlig være belejligt at bo i nærheden af andre, som også er ledige på markedet. På den måde behøver du ikke starte bilen eller hoppe på toget, hver gang du skal på date.

Sagen er den, at flere og flere danskere bor alene. For blot 20 år siden boede en million mænd og kvinder alene, hvor det tal i dag er helt oppe på 1,2 millioner. Det er en stigning på 17,6 procent, men det skyldes også, at vi generelt er blevet flere mennesker. Andelen af mænd og kvinder, som bor alene, er steget 2,3 procent de sidste tyve år, viser tal fra Danmarks Statistik.

”Det øgede antal husstande med en voksen skaber et behov for endnu flere boliger, og især de mindre af slagsen. Det kan være svært for singler at komme ind på boligmarkedet, dels fordi der ikke er mange små boliger til salg, og dels fordi priserne stiger, når udbuddet gør det samme,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Ærø er singlernes paradis

Der bor mange singler i landets største byer, faktisk er det her, der bor allerflest. Men det er ikke så underligt, for det er også her flest mennesker bor generelt. Det er i stedet mere interessant at se på, hvor stor en andel af singler der bor i de forskellige kommuner. Og her skal vi vende næsen helt andre steder hen end mod de større byer.

Først til Ærø – som har landets største andel af singler. I landets mest single-fyldte kommune er mere end halvdelen af alle husstandenes beboere singler, 51,5 procent for at være helt præcis.

Men også Frederiksberg, København, Lolland, Lyngby-Taarbæk, Læsø, Samsø, Glostrup, Albertslund og Langeland ligger i toppen over kommuner, der har flest singler boende.

”København, Frederiksberg og Glostrup adskiller sig fra de øvrige kommuner i top, fordi deres andel af single-husstande faktisk er lavere end for tyve år siden,” siger Birgit Daetz.

Kun i syv ud af landets 98 kommuner er der nu en lavere andel af singler, end der var for tyve år siden. Det drejer sig om København, Christiansø, Frederiksberg, Gentofte, Glostrup, Aarhus og Gladsaxe.

Færrest singler bor der i Egedal, Lejre, Vallensbæk, Allerød og Solrød. Her er det kun en tredjedel af kommunens husstande, som huser en enkelt.

Her er de 10 byer, hvor der bor flest singler:

  • Ærø: 51,5 % singler
  • Frederiksberg: 51,3 % singler
  • København: 50,2 % singler
  • Lolland: 50,1 % singler
  • Lyngby-Taarbæk: 49,8 % singler
  • Læsø: 49,6 % singler
  • Samsø: 48,9 % singler
  • Glostrup: 48,3 % singler
  • Albertslund: 48,3 % singler
  • Langeland: 48,1 % singler

Singleboliger rummer mellem to og tre værelser og 50-120 kvadratmeter. Men hvorfor dette spænd, tænker du måske? Der er stor forskel på hvilke boligtyper, der udbydes i de forskellige byer, og i nogle byer var det praktisk talt umuligt at finde hjem, der var mindre end 120 kvadratmeter, så hvis de skulle repræsenteres, måtte spændet være derefter. Dernæst kommer, at der er stor forskel på, hvor meget plads den enkelte single har brug for. I København er mange vant til at have mindre plads derhjemme, men for nogle kan det måske være ønskeligt at have et hobbyrum, når kvadratmeterne er billigere.

Find mere om