Håndværkerfradrag fortsætter i 2012

Håndværkertilbud

Foto: Boligsiden.

Højest overraskende har regeringen netop besluttet at videreføre ordningen, der giver tilskud til rengøringshjælp og håndværkere. Det skriver Berlingske i dag. Læs artiklen her på www.boligsiden.dk.

Også til næste år kan danskerne få statstilskud til at få gjort rent i hjemmet, malet garagen og ordnet haven. Stik imod tidligere udmeldinger har den nye regering besluttet at videreføre den såkaldte boligjobordning i hele 2012.

De tre regeringspartier havde ellers besluttet at droppe ordningen med udløbet af i år og lade den erstatte af en ordning, der giver tilskud til energirenovering i hjemmet. Men den ordning kan regeringen ikke nå at få på plads inden årsskiftet, og derfor videreføres boligjobordningen alligevel.

– De ideer og projekter, som borgerne måtte have, kan udføres i 2012. Når man laver justeringer, så er det klogt at gøre det i en glidende overgang, så håndværksmestrene har en periode, hvor de kan tilrettelægge deres arbejde,” siger SFs erhvervs- og vækstminister Ole Sohn til TV-avisen.

Læs også: Sydjyske andelsboliger er landets mest energivenlige

Boligjobordningen blev indført den 1. juni og giver ret til et fradrag på 30.000 kr. pr. husstand. Regeringens beslutning vækker begejstring i Venstre.

– Jeg er glad, når regeringen viderefører Venstres politik. Så slår vi gerne en streg over alle de grimme ting, som regeringen har sagt om boligjobordningen, siger Venstres gruppeformand Kristian Jensen, der mener, ordningen både tjener til at give børnefamilierne mulighed for at købe sig mere tid i en travl hverdag og samtidig komme noget at det sorte arbejde til livs.

Udover de knap to milliarder til boligjobordningen vil Ole Sohn sætte 150 mio. kr. at til en garantiordning, som skal gøre det lettere for små iværsættere at få et banklån.

LÆS OGSÅ: Renovering og ombygning

Find mere om