Gode apps til dig og din bolig

Lær, hvordan du bruger sparepærer og indretter dit hjem med lys, hvordan du slukker cirkulationspumpen og sparer penge, og ikke mindst hvordan du sikrer, at intet går til spilde i din have og køkkenhave. Boligsiden.dk guider dig til gode boligapps.

Der er en overflod af apps til boligejeren. Der er mange gode råd til, hvordan du sparer penge blandt på din brug af el og varme. Lysguiden hjælper dig med el-delen og Sluk pumpen hjælper dig med at slukke cirkulationspumpen, hvis du har sådan en. Over 700.000 husstande har en eller flere cirkulationspumper, og næsten halvdelen af dem bliver ikke slukket om sommeren, selvom de ikke har nogen funktion i denne periode. Er du en af dem, der ikke får slukket pumpen, er der hjælp at hente her.

Og så er der appen til den miljøbevidste og madglade haveejer, der gerne vil dele ud af havens overflod og selv gøre brug af andre havers overproduktion.

Lysguiden

Nu kan du spare energi og blive mere lysbevidst med Lysguiden, der både hjælper dig med at vælge ny pærer til dine lamper, giver gode råd til, hvordan du indretter dit hjem med lys og indeholder en omregner, så du kan se, hvad watt (glødepærer) er i lumen (sparepærer).

Tilpasset: iPhone, iPad, Android.

Pris: Gratis

Sluk pumpen

Hvis du bor i hus og opvarmer med fjernvarme eller olie, kan du spare penge ved at slukke cirkulationspumpen om sommeren – dog ikke, hvis du har en såkaldt A-pumpe, der bruger meget lidt strøm. Sluk pumpen-appen hjælper dig med at finde din cirkulationspumpe og til at slukke den rigtigt. Samtidig får du instruktion i, hvordan du motionerer pumpen om sommeren, så den ikke sætter sig fast. Hvis du opvarmer med naturgas, hjælper appen dig med at sætte anlægget på sommerdrift. Du kan også beregne, hvor meget du kan spare på elregningen ved at holde pumpen slukket om sommeren.

Tilpasset: iPhone, iPad, Android.

Pris: Gratis

Sanker

Ideen bag appen Sanker er rigtig god. Tanken er, at du som haveejer kan dele ud af det, du har for meget af, fx frugt, bær eller krydderurter, så det ikke går til spilde. Rigtig meget frugt ligger og rådner på græsplænerne rundt omkring, så hvis du vil være med til at minimere madspild og dele ud af din overflod, så opret dig på Sanker. Her kan du skrive, hvad du har, og placeringen vises på et kort. Du vælger selv, om folk selv må komme og hente, eller om de skal skrive eller ringe og aftale det først.

Du kan også se på kortet, hvad andre har for meget af, hvis der er noget, du mangler.

Derudover er Sanker for naturfolket, der udveksler tips om gode svampesteder, hvor der er hyldeblomst, skovsyre eller andre naturlige spiser, der er lige til at plukke i den fri natur.

Ikke mange kender og bruger appen endnu, men jo flere, der kommer i gang, desto bedre bliver oplevelsen.

Tilpasset: iPhone, iPad, Android

Pris: Gratis

Husk også, at Boligsiden har en gratis app til iPhone og Android.

Læs også: De bedste boligapps til dig og din mobil

Læs også: Gode apps til den nye boligejer

Find mere om