Fem fede apps til dig og din mobil

Der er mange apps, der kan være en hjælp for dig som boligejer. Vi har samlet fem af dem her, som vi ikke selv kan undvære.

Uanset om du bor i hus eller lejlighed, er der flere gode apps, der kan gøre livet lettere eller sjovere for dig som boligejer. Undgå forvirring om, hvordan affaldet skal sorteres, skab et lækkert overblik over din have, eller få inspiration til indretningen af dit køkken eller soveværelse – alt sammen i lommevenligt mobilformat.

Affaldsportal

Affaldssortering er blevet en videnskab. Skal mælkekartonnet i rest eller plastic, og skal det brugte kaffefilter i papir eller madaffald? Få svar på det og meget mere i appen Affaldsportal. Her finder du en stor sorteringsguide, hvor du kan søge på alt det affald, du ikke ved, hvordan du skal sortere – og få svar på, hvilken spand det skal i.

Bor du i hus, kan du også se, hvornår dine forskellige skraldespande bliver tømt, du kan tilmelde dig sms-notifikation, så du får besked, dagen før dit affald bliver hentet, du kan bestille afhentning af storskrald eller melde ind, hvis der er en spand, der ikke er blevet tømt.

Tilpasset: iPhone, iPad, Android.
Pris: Gratis
Se Mit affald i iTunes

Gardenize

Har du svært ved at huske, hvad du plantede i højbedet sidste år, og vil du gerne have et bedre overblik over din have? Gardenize er lavet til havefolket. Få styr på alt det, du har i din have ved at registrere dine blomster, buske og træer. Opret forskellige områder af haven i appen, fx forhave eller højbed, og tag billeder af dine planter, og noter, hvad de hedder.

Tilføj aktiviteter, hvis du har plantet, sået, gødet, beskåret eller høstet, og få inspiration fra andre passionerede haveejere.

Gardenize er en god måde at få et flot visuelt overblik over din have.

Tilpasset: iPhone, iPad, Android
Pris: Gratis
Se Gardenize i iTunes

Nabohjælp

Nabohjælp er et gratis tilbud til dig, der gerne vil undgå indbrud. Det er nemlig bevist, at aktiv nabohjælp er den bedste måde at undgå indbrud på. Ideen er, at du og dine naboer skal hjælpe hinanden med at holde øje med hinandens huse og med nærområdet. Det behøver I sådan set ikke en app for at gøre, men appen hjælper med at koordinere nabohjælparbejdet.

Du kan fx skrive i appen, hvornår du er på ferie og bede om feriehjælp til at holde øje med din bolig.
Appen kan også bruges til at give besked, hvis man ser noget mistænkeligt i nabolaget eller informere andre om, at man har haft indbrud. På den måde kan alle være ekstra opmærksomme på eventuelle indbrudstyve.

Nabohjælp er blevet til med hjælp fra TrygFonden og Det Kriminalpræventive Råd.

Tilpasset: iPhone, iPad, Android
Pris: Gratis
Se Nabohjælp i iTunes

Bolius

Hvordan slipper du af med dræbersnegle, og hvordan bekæmper du dug på indersiden af vinduerne? Bolius har svar på næsten alt, der har med din bolig at gøre. Du finder alle Bolius’ artikler om alt fra bæredygtighed og energirenovering til naboskab og artikler om livet i seniorboligen i appen.

Du kan også aktivere en assistent i appen, der guider dig igennem de vigtigste opgaver i og omkring dit hjem.

Tilpasset: iPhone, Android
Pris: Gratis
Se Bolius i iTunes

Houzz

Houzz-appen er en slags Pinterest for alle med interesse for boligindretning. Her er der masser af fotoinspiration til alle boligens rum, og du kan sortere på forskellige stilarter, forskellige størrelser og budgetter.

Du finder også et debatforum, hvor du selv kan stille spørgsmål om fx indretning, eller om hvordan du løser praktiske problemer – fx hvordan man kan hæve højden på køkkenbordet i et eksisterende køkken.

Tilpasset: iPhone, iPad, Android
Pris: Gratis
Se Houzz i iTunes

Bonus-app – Boligsiden

Vi slår selvfølgelig også et slag for vores egen uundværlige app. Med Boligside-appen kan du søge boliger, du kan finde boliger i nærheden af din aktuelle placering, finde åbent hus-arrangementer, gemme dine søgninger og meget mere. Det hele i et let tilgængelig app-optimeret format.

Tilpasset: iPhone, iPad, Android.
Pris: Gratis
Se Boligsiden i iTunes

Find mere om