Færre sælgere og købere meldte sig på boligmarkedet i sidste uge

Låneomlægning

Foto: Unsplash

Nye ugetal fra Boligsiden viser, at der i sidste uge (uge 27) kom lidt færre nye boliger til salg, ligesom der blev solgt lidt færre boliger sammenlignet med ugerne forinden. Dermed følger aktiviteten på boligmarkedet samme mønster som tidligere år.

Sidste uge var første uge i juli måned.

For mange betyder det, at der nu for alvor er taget hul på sommerferien, og efter alt at dømme synes flere også at have holdt ferie fra boligmarkedet.

I hvert fald viser nye ugetal fra Boligsiden, at der i sidste uge (uge 27) blev solgt lidt færre boliger i forhold til ugerne forinden, ligesom der blev sat lidt færre nye boliger til salg.

Således blev der i alt solgt 1.553 boliger i sidste uge, hvilket er 15 procent færre, end der blev solgt i ugen inden.

Tilsvarende blev der sat 2.222 nye boliger til salg i uge 27 – 10 procent færre, end det var tilfældet i ugen forinden.

”Vi ser som regel, at aktiviteten på boligmarkedet drosler ned i juli måned, hvor der for manges vedkommende står sommerferie i kalenderen. Dermed følger aktiviteten i sidste uge samme udvikling, som vi har set tidligere år,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Mindre aktivitet i hushandlen i sidste uge

Ser vi på sidste uges aktivitet på boligmarkedet fordelt på boligtyper, er det især på markedet for villaer og rækkehuse, at der har været færre handler og nye boliger til salg.

Her blev der i alt solgt 975 huse i uge 27, hvilket er 11 procent færre, end der blev solgt i ugen forinden.

Samtidig blev der sat 1.380 nye huse til salg i sidste uge, som er 12 procent færre, end der kom på markedet i uge 26.

Anderledes ser det ud for ejerlejlighederne. Her er aktiviteten nemlig droslet noget mindre ned i sidste uge.

Således blev der i alt solgt 300 lejligheder i uge 27 – blot to procent færre, end der blev i ugen inden.

Dertil kom der 396 nye lejligheder til salg i sidste uge, hvilket er én procent flere, end der blev sat til salg i uge 26.

”Markedet for ejerlejligheder synes for tiden at gå lidt andre veje, end vi ellers tidligere har set på denne tid af året. Blandt andet er udbuddet i København – som er det absolut største marked for ejerlejligheder – mod forventningen blevet mindre ved indgangen til juli måned, mens udbuddet af huse omvendt er steget på landsplan,” siger Birgit Daetz.

LÆS OGSÅ: Nye udbudstal: Udviklingen for huse og lejligheder går i hver sin retning

Ser vi afslutningsvist på salget af sommerhuse, blev der i sidste uge solgt 167 styks, hvilket er 36 procent færre, end der blev solgt i ugen forinden, der i øvrigt udmærkede sig ved at være den uge i år, hvor der blev solgt flest sommerhuse.

Retter vi blikket mod antallet af nye sommerhuse på markedet, lød det på 262 styks i sidste uge. Det er én procent færre, end der blev sat til salg i uge 26.

LÆS OGSÅ: Sommerhussalget steg i sidste uge og ramte årets højdepunkt

Så mange boliger blev solgt i uge 27:

BoligtypeAntal solgte uge 27 2023Antal solgte uge 26 2023Ugentlig ændring
Villa/rækkehuse9751.101-11%
Ejerlejligheder300307-2%
Sommerhuse167260-36%
Alle boligtyper*1.5531.819-15%

Tabellen viser, hvor mange boliger der blev solgt i uge 26 og 27 2023 fordelt på boligtyper. Dertil fremgår den procentuelle ændring, når disse sammenlignes. *Alle boligtyper dækker over villaer, rækkehuse, ejerlejligheder, fritidsboliger, kolonihaver, andelsboliger, landejendomme, helårsgrunde, fritidsgrunde og lystejendomme. Kilde: Boligsiden 

Så mange boliger blev sat til salg i uge 27:

BoligtypeAntal nye til salg uge 27 2023Antal nye til salg uge 26 2023Ugentlig ændring
Villa/rækkehuse1.3801.561-12%
Ejerlejligheder3963941%
Sommerhuse262265-1%
Alle boligtyper* 2.2222.471-10%

Tabellen viser, hvor mange boliger der blev sat til salg i uge 26 og 27 2023 fordelt på boligtyper. Dertil fremgår den procentuelle ændring, når disse sammenlignes. *Alle boligtyper dækker over villaer, rækkehuse, ejerlejligheder, fritidsboliger, kolonihaver, andelsboliger, landejendomme, helårsgrunde, fritidsgrunde og lystejendomme. Kilde: Boligsiden 

Find mere om