Er din bolig ferieklar?

Foto: Boligsiden

Før du går i gang med at pakke bikinien, guidebogen og bykortene skal du overveje, om din bolig er tilstrækkeligt tyverisikret.

Indrømmet. Det er meget sjovere at planlægge ferie end at Fort Knox-sikre huset. Det er både besværligt og irriterende, og er det nu også nødvendigt? Og er man ikke bare lidt paranoid? Og skal man ikke bare slappe lidt af og ikke se spøgelser alle vegne?

Svarene på netop de spørgsmål må du selv finde,  men vi kan fortælle dig, at du med ret få midler og nogle flinke naboer kan gøre meget for at undgå indbrud, mens du slentrer rundt i Barcelona eller bader i azurblåt hav ved en græsk ø og tænker på alt andet end fyldte skraldespande og parkerede cykler.

Dovne danskere sikrer ikke hjemme

Hver anden dansker er ikke bange for indbrud, og som folkefærd tager vi ikke sikring af huset så alvorligt som mange af vores vestlige naboer. Det hævner sig på indbrudsstatistikken. Vidste du, at der i Danmark sker fem indbrud i timen hele året rundt?

Læs også: Hver anden frygter ikke indbrud

Så hvis du nu alligevel begynder at overveje, hvad der skal til for at sikre dit hus, så kan du overveje at få en konsulent ud til at tjekke dine vinduer og døre og anbefale forskellige typer af haspe- og låsesikringer.

Man skal ikke gå ned på udstyr, men før du køber dig fattig i sikringer, kan du aktivere dit hemmelige våben i kampen mod indbrudstyven: Superhelten i nabohuset.

Din nabo er din superhelt

Måske ligner din nabo enhver anden tyk mand eller gammel dame, men inden i denne ellers så genkendelige nabotype bor der en superhelt. Din helt egen superhelt.

Det er nemlig din nabo, der er dit bedste våben mod tyvene, der vil ind i dit hjem og stikke af med dine smykker og din computer.

Tag en snak med dine naboer, og fortæl dem, hvornår du er bortrejst. Så kan de i perioden:

  • være ekstra opmærksom på dit hus
  • gå en daglig runde om huset
  • lægge affald i skraldespanden
  • parkere en bil eller cykel foran huset

Det betyder mere end man lige skulle tro.

Læs meget mere om nabohjælp i artiklen Undgå indbrud med Nabohjælp

Find mere om