Den franske altan

Den falske altan kunne man også kalde den, for du får ikke mange centimeter foræret her. Men på trods af at den franske altan udgiver sig for at være noget, den ikke helt er, så er den alligevel med til at trække prisen på lejlighederne op, viser tal fra Boligsiden.dk. Læs med, og se, hvilke tricks den franske altan ellers har i ærmet.

Fint skal det være, og fint er det sørme også, når man har en fransk altan. Så kan man slå dobbeltdørene op og… ja, hvad kan man egentlig på den der franske altan? Typisk ikke ret meget, for med 20-30 centimeter at løbe på, så er altanen i sig selv temmelig ubrugelig. Her er hverken plads til cafébordet, til ølkassen på køl eller til alle dine krukker med blomster, krydderurter og en hængepil. Nej, den franske altan er og bliver en lokkedue, der udgiver sig for at være noget, den ikke helt er.

Men faktum er, at udbudspriserne stiger, hvis lejlighederne har altan – også af den franske slags. Lejligheder med fransk altan bliver i gennemsnit udbud for 25.200 kroner pr. kvadratmeter, mens lejligheder i al almindelighed holder en udbudspris på 22.400 kroner pr. kvadratmeter. For en lejlighed på 80 kvadratmeter betyder det, at prisen stiger med 224.000 kroner, hvis der er fransk altan.

”Den franske altan øger værdien på lejligheden. Og det er til trods for, at den franske altan jo ikke rigtig kan bruges i sig selv, men udelukkende anvendes til at bryde muren i lejligheden og skabe ekstra lys og luft. Men den har altså en værdi, som man ikke kan se bort fra, når lejligheden skal sælges”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Et smukt vedhæng med attitude

Som alle andre parisiens er den franske altan frem for alt elegant. Især hvis man er så heldig at have den gamle slags med krummelurer. Den pynter ikke bare på husfacaden men også inde i lejligheden, hvor den danner fine mønstre bag de glasdøre, der lukker af for vind og vejr.

Når dørene lukkes op til den franske altan, forandres lejligheden fra en lukket boks til et åbent rum, der spiller sammen med verden udenfor. De åbne døre trækker lys og luft ind og får lejligheden til at syne større, end den egentlig er. Den franske altan er andet og mere end et forvokset vindue.

Den franske altan er nok også det sidste sted, hvor du stadig kan slippe af sted med at ryge en cigaret og samtidig være sikker på, at du ligner vor tids svar på Bogart. Den franske altan har en attitude, der smitter, og pludselig ser du dig selv stå med tilbagelænet elegance og beskue verden – fra din franske altan.

Sådan finder du lejligheder med altan

Netop nu er der fransk altan på ca. 375 af de ca. 7.500 ejerlejligheder, der er udbudt til salg på Boligsiden.dk. Flest er der i Region Hovedstaden, der står for 256 af de franske altaner til salg. Resten er fordelt nogenlunde ligeligt over resten af landet.

Find mere om