De bedste boligapps til dig og din mobil

Du har selvfølgelig allerede Boligsiden.dk som app. Men der er mange andre apps, der gør det sjovt at være boligejer. Se vores bedste anbefalinger her.

Mængden af mere eller mindre brugbare apps er efterhånden uendelig. Her er vores bud på nogle gode boligapps, der lader dig gå helt i dybden med fx farvevalg, indretning, nabohjælp og affald.

Boligsiden

Med appen fra Boligsiden.dk kan du søge boliger, som du plejer på web, du kan finde boliger i nærheden af din aktuelle placering, finde åbent hus-arrangementer, gemme dine søgninger og meget mere. Alt i alt er det Boligsiden.dk i let tilgængeligt lommeformat.

Tilpasset: iPhone, iPad, Android.

Pris: Gratis

Se Boligsiden i iTunes

Farveguide

Farveguide-appen er fra Flügger, lad det være sagt. Men du bestemmer selv, hvor du køber din maling, og app’en er lækker og virkelig brugbar. Til de lækre features hører farveviften, der er en virtuel udgave af den tunge sag, du plejer at få med fra farvehandleren. Her kan du bladre gennem farverne, præcis som du ville bladre i den rigtige vifte. Her er alle muligheder for at finde præcis den farve, du søger, men vær opmærksom på, at farvegengivelsen på skærmen måske ikke præcis matcher malingen på en væg i virkeligheden.

I beregner-delen kan du angive højde og bredde på din væg og så se, hvor mange liter maling du skal bruge, og i find farve-delen kan du tage et billede af en farve, du kan lide, og så få farvekoden, så du kan bestille præcis den hos farvehandleren. Under vægmaler kan du fx tage et billede af din stuevæg og så prøve forskellige farver af fra det store farvekatalog i det virtuelle univers.

Tilpasset: iPhone, iPad, Android.

Pris: Gratis

Se Farveguide i iTunes

Mit affald

Ja, det handler om skrald. Det er måske ikke så sexy, og bor du i lejlighed, hælder du nok bare alt ned i de fælles affaldsspande, og i bedste fald slæber du aviser og flasker ned til nærmeste container på gadehjørnet. Men bor du i hus, ved du, at skrald er noget, der hober sig op med uhyggelig hast, og at skrald skal ud, før det overtager dit udhus.

Mit affald er en app, der finder de nærmeste genbrugsstationer, og Affalds-ABC’en er din livline, når du står på genbrugspladsen og ikke vil op og toppes med en af de ansatte, der slår benhårdt ned på dem, der ved en fejl placerer bøger i papircontaineren og ikke i småt brændbart! I ABCen kan du nemlig slå al slags affald op og se, hvilken container det retmæssigt skal i på genbrugen.

Tilpasset: iPhone, iPad, Android.

Pris: Gratis

Se Mit affald i iTunes

Houzz Interior Design Ideas

En af Boligsidens yndlingsinspirationskilder på nettet, når det kommer til boligindretning, er houzz.com. Og naturligvis findes Houzz også som app. Houzz er især stærk på fotos af indretningsløsninger, der giver god inspiration.

Søg i de såkaldte ideabooks efter fotos med et bestemt tema, fx små køkkener eller opbevaringsløsninger – men husk, du skal skrive søgeord på engelsk; eller søg i photos, hvor du kan bladre gennem uendeligt mange billeder, der er pænt opdelt i kategorier.

Ulempen ved Houzz er, at det typiske er amerikanske boliger, der er fotograferet, og de adskiller sig noget fra skandinaviske i stil og rumfordeling. Samtidig er billederne meget pæne og stilistiske og ligner ofte noget fra Bo Bedre end rigtige hjem.

Tilpasset: iPhone, iPad, Android

Pris: Gratis

Se Houzz i iTunes

Nabohjælp

Nabohjælpprogrammet er et gratis tilbud til dig, der gerne vil undgå indbrud. Det er nemlig bevist at aktiv nabohjælp er den bedste måde at undgå indbrud på. Ideen er, at du og dine naboer skal hjælpe hinanden med at holde øje med hinandens huse og med nærområdet. Det behøver I sådan set ikke en app for at gøre, men appen hjælper med at koordinere nabohjælparbejdet.

Sådan gør du: Tilmeld dig på www.nabohjælp.dk , og inviter dine naboer til at gøre det samme. I appen kan du så dele din feriekalender. Så ved alle, du er i nabonetværk med, at dit hus er tomt, og at de gerne må holde ekstra øje, placere en bil i indkørslen og bruge skraldespanden, mens du er væk, så huset ser beboet ud. Via appen kan du også sende en besked til dit nabonetværk, hvis du ser noget, der virker mistænkeligt i dit nærområde – hvis ukendte folk lusker rundt eller ukendte biler lister rundt på ellers lukkede villaveje. Så kan alle være opmærksomme og evt. kontakte politiet, hvis I føler, der er behov for det. Nabohjælp er sat i søen af Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden.

Tilpasset: iPhone, iPad, Android

Pris: Gratis

Se Nabohjælp i iTunes

Room planner

Der var engang, hvor jeg sad og regnede målestoksforholdet ud, klippede papirmøbler ud i præcist opmålt størrelse og placerede dem på det ternede papir med den udmålte størrelse af rummet for at se, hvordan mine møbler bedst kunne flyttes rundt – før jeg begyndte at slæbe på dem. Det var dengang. Nu kan du slippe din indre indretningsarkitekt løs og lege med virtuelle rum, hvor du kan placere møbler og andre elementer nemt og enkelt på din mobil. Room Planner har et pænt katalog af standardmøbler og køkkenelementer, du kan placere, og også vinduer, døre, trapper – ja selv biler af uvisse årsager – m.v. er til rådighed, og du kan se det hele i fladt format eller i 3D.

Tilpasset: iPhone, iPad

Pris: Gratis

Se Room Planner i iTunes