Boligtrends i 2015

Foto: Boligsiden

Rammer din bolig lige ned i tidens trends, kan du være heldig, at den bliver hurtigere solgt. Boligstylist Birgitte Vosper kommer med sine bud på, hvad der kommer til at hitte i 2015.

At købe bolig handler ikke bare om pris og beliggenhed. Det handler også om følelser. Vi forelsker os i vores huse, og vil du som boligsælger hjælpe forelskelsen lidt på vej hos dine købere, kan det være en fordel at få din bolig til at fremstå moderne og inspirerende.

”En undersøgelse blandt Boligsidens brugere viser, at hver tredje har prøvet at være forelsket i en bolig med samme symptomer, som hvis man var forelsket i et menneske. Derfor kan det være en god ide at tænke i køberpsykologi, når man sætter sin bolig til salg, og altså også tænke på, hvilken indretning der appellerer til den type mennesker, man forventer at sælge til”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Boligtrends kan hjælpe din bolig på vej

Når boligen bliver sat til salg, er det ikke alle sælgere, der tager oprydningen lige alvorligt. ”Det gør jo ikke noget, man kan se, at der bor nogen”, tænker den magelige sælger, men det fremmer ikke salget, hvis dit personlige præg på boligen gør den uindbydende i andre menneskers øjne. Som køber har man ikke brug for at se, at der har boet andre mennesker. Det behøver ikke at ligne ”et rigtigt hjem” med rod i krogene – vi vil hellere se noget, der er stylet og indbydende.

Noget af det, du selv kan gøre for at gøre dit hjem mere moderne, er at hoppe med på nogle af tidens indretningstrends. Her kan du plukke og sætte sammen, som du lyster. Et par velplacerede møbler, plakater eller puder i den rigtige farve kan hurtigt give dit hjem et mere tidssvarende udtryk.

Boligsiden.dk har spurgt boligstylist Birgitte Vosper fra Busy Bees boligstyling om, hvad der kommer til at hitte i 2015. Efter en tur på NorthModern design- og livsstilsmessen i Bella Center er hun ikke i tvivl.

”Metaller! Vi er slet ikke færdige med kobber endnu, men nu kommer der bare mere til i form af messing og guld, og du kan sagtens blande metallerne. Tænk bakker, lysestager, tekstiler, lamper og tilbehør. Den lysere messing står flot til vores pastelfarver og lyse træsorte, som også fortsætter i år”, siger Birgitte Vosper.

Pasteller, prismer og plakater

På farvefronten kan du godt finde pastellerne frem.

”Pastelfarver er overalt stadigvæk. Der er masser af plakater. Danskerne er vilde med gallerivægge og blander stil, farver, rammer, litografier og fotografier. Det er flot, men sørg for at have en rød tråd, når du starter med din væg; ellers kan det godt se lidt rodet ud”, anbefaler Birgitte Vosper og fortsætter:

”En anden trend, jeg så overalt, er prismer. Jeg så nogle flotte nærmest origami-vaser i pap i pastelfarver. Jeg så også flere spejle med prismer. Det bliver selvfølgelig mindre brugbart, men det er et flot vægophæng, som fortsat reflekterer lyset rundt i stuen. Geometriske mønstre er også i den grad in. Især på plakater og tryksager, men bestemt også på puder og tæpper”, siger hun.

Marmor er tilbage – og midnatsblå

Marmoren er tilbage.

”Natursten har altid været eksklusivt i Sydeuropa og Amerika, men i Danmark har vi i lang tid fravalgt marmor. Nu er den så småt på vej tilbage igen i en lys og moderne udgave. Heldigvis ikke i den sorte med det røde, som vi så så meget af i 80’erne. Det kan fx være en marmorbordplade med ben i messing, hvor flere trends sættes sammen. Sidst men ikke mindst er den mørke midnatsblå farve trendsætter i boligen. Det giver en flot og hyggelig kontrast til vores lyse farveskala. Og så er det så fantastisk varmt, når det sættes sammen med kobber og messing”, afslutter Birgitte Vosper.