Boligrenovering betaler sig ikke

Håndværkertilbud

Foto: Boligsiden.

Modernisering af boligen er ikke noget, du kommer til at tjene fedt på. Kun de helt nyrenoverede boliger bliver lidt mere værd. Er boligen renoveret – uden at være nyrenoveret – er prisen endda lavere end gennemsnittet, viser undersøgelse fra Boligsiden.dk

Overvejer du at renovere din bolig i forventningen om så at få mere for den i forbindelse med et salg? Så bør du læse med her, for stik mod hvad du måske kunne forvente, så er en modernisering i sig selv ikke noget, der får boligpriserne op i skyerne.

Kun lille kontant bonus

Hvis du bor i Region Hovedstaden eller Nordjylland, er der noget at hente, hvis boligen er nyistandsat. Især i Hovedstaden stiger udbudspriserne med 4.000 kroner pr. kvadratmeter, mens det i Nordjylland holder sig til mere beskedne 500 kroner pr. kvadratmeter. I alle andre landsele er udbudspriserne lavere for de nyistandsatte boliger end andre huse.

Bliver boligen beskrevet som nyrenoveret, er der lidt at hente i Hovedstaden, Midtjylland og Syddanmark, men det er småpenge. Helt galt går det, hvis boligen ikke er nyistandsat eller nyrenoveret, men blot bliver beskrevet som moderniseret eller renoveret; så ligger udbudspriserne under gennemsnittet næsten overalt i landet.

Dyre moderniseringer af køkken og bad

Alt peger på, at du skal renovere, hvis du har behov for det, og se det som en investering i en bedre hverdag for dig selv.

”Det er dyrt at udskifte køkken eller bad for slet ikke at tale om en gennemgribende renovering af et helt hus. Man skal gøre det, fordi man selv får glæde af det – ikke for at score kassen ved et salg. Og bor man i nogle af de områder, hvor boligpriserne er lave, så vil det så godt som aldrig kunne tjene sig ind, da der er et naturligt loft for, hvor meget boligen kan stige i pris og stadig være salgbar”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Et spørgsmål om smag

I områder med høje boligpriser, kan du lettere slippe af sted med at sætte prisen op, hvis du har renoveret. Men der er ingen garanti for, at du får noget ud af moderniseringen:

”Hvis boligen er pæn og ren, så synes mange ikke, at det er ekstraordinært. Og de tænker ikke, at det skulle trække prisen ekstra op, med mindre boligen vitterlig er gennemgribende nyrenoveret. Derud over er der det store spørgsmål om smag. Det kan være, at en fremtidig køber ikke bryder sig om det køkken, du lige har investeret i, og så bliver det endnu sværere at trække prisen op”, siger Birgit Daetz.

Sådan gjorde vi:

Undersøgelsen er foretaget blandt villaer og rækkehuse, der var udbudt til salg på Boligsiden.dk den 30. januar 2014. Der blev søgt på renoveret, moderniseret, nymoderniseret og nyrenoveret i boligbeskrivelserne blandt de udbudte boliger.

Find mere om