Boligleksikon: J, K og L

Foto: Boligsiden

Boligsiden.dk gennemgår boligmarkedet fra A til Å. Vi tager et kort kig på, hvad der gemmer sig under J, K og L.

J – Jacuzzi

Jacuzzi er et boblebad, og har du et i din villa, er er den typisk temmelig meget værd. En villa med jacuzzi udbydes nemlig for 23.700 kroner pr. kvadratmeter (juni 2014-priser), mens villaer uden jacuzzi udbydes for 12.814 kroner pr. kvadratmeter. Det er naturligvis gennemsnitspriser. Men det betyder, at en villa på 150 kvadratmeter med jacuzzi i gennemsnit koster 1,6 millioner kroner mere end en villa i samme størrelse uden jacuzzi. Av for den.

K – Købers marked

Når vi skriver om boligmarkedet, skriver vi nogle gange, at det er købers marked eller sælgers marked. Med dét mener vi, at boligmarkedet netop nu er særlig gunstigt for enten køber eller sælger. Er det købers marked, har køberen de stærkeste kort på hånden. Det kan fx være, hvis boligpriserne falder, udbuddet stiger (det vil sige, at der kommer flere boliger til salg), og nedslagene, altså rabatten, bliver større. Det er tegn på, at det er svært for sælgerne at få solgt deres boliger, og så er det som køber nemmere at presse prisen og få et større nedslag. Altså er det køber, der styrer markedet – det er købers marked.

L – Liebhaveri

Liebhaveri eller liebhaverejendomme er karakteriserede ved at være noget enestående, som kun findes i et begrænset antal. Typisk er det beliggenheden og standen af boligen, der afgør, om den kan betegnes som liebhaveri. Panoramaudsigter ud over sø eller hav kombineret med en gennemført og eksklusiv indretning vil ofte gøre, at man kan kalde boligen en liebhaverejendom. Prisen for liebhaveri er ofte meget høj, og det i sig selv gør, at det reelt kun er et fåtal, der har råd til at købe det.

Find mere om