Boligjagt på mobilen og boligpriser i bevægelse

Boligsiden har lanceret boligsøgning, der er udviklet til mobilen. Her kan man følge boligprisernes bevægelse.

Boligjagt på mobilen

Mæglernes boligsite, Boligsiden.dk, giver nu adgang til boligjagt fra mobiltelefonen. Dermed kan den opdaterede liste over boliger, man er interesseret i at købe, tages med i båden, i sommerhuset eller på cykelturen.
”Vi oplever i højere grad et ønske om større tilgængelighed hos Boligsidens brugere. Den mulighed har vi nu åbnet for, ved at man kan få en oversigt over hele boligmarkedet på sin mobil,” siger Søren Lægaard, administrerende direktør hos Boligsiden.dk. Funktionerne er de samme som via computer, så der kan søges ud fra de tre kriterier: boligtype, beliggenhed og prisinterval. Søgekriterierne kan gemmes og genbruges næste gang, man ønsker at blive opdateret omkring den pågældende søgning.

Berlingske Tidende, boligen søndag, side 16 samt Ekstra Bladet, 1. sektion, side 7 (16. august 2009)

Nordsjællændere prutter en tredjedel af boligprisen

Danske boligsælgere har stadig urealistiske forventninger til, hvad de kan få for deres huse eller lejligheder. Nye tal fra Boliga.dk viser nemlig, at forskellem mellem udbuds- og salgspriser er vokset i løbet af det seneste kvartal. Nogle steder får boligkøbere afslag på langt over en tredjedel af prisen.
Sammenligningen tager udgangspunkt i de gennemsnitlige kvadratmeterpriser for udbudte og solgte boliger i andet kvartal, og tallene viser, at forskellen mellem udbuds- og salgspriserne på villaer og rækkehuse var på 15,8 procent i første kvartal, mens den var på 16,9 i andet kvartal. Skellet mellem købere og sælgere af ejerlejligheder har også vokset sig større. I første kvartal blev lejlighederne udbudt til 27,7 procent over den gennemsnitlige salgspris, og det tal er steget til 29,2 procent i andet kvartal.

Roskildemediecenter.dk (13. august 2009)

Huspriser ned med 38 procent siden toppen

Huspriser er faldet med mere end 30 procent på to år i 15 kommuner. Prisfaldet er måske slut i år.
Huspriserne er dykket kraftigt, siden de toppede i 2. kvartal 2007. I flere end en tredjedel af landets kommuner er huspriserne faldet med mere end 20 procent, og i 15 kommuner er husprisernes fald mere end 30 procent …
… Solrød Kommune topper listen over kommuner med det største prisfald med et fald på 38 procent på to år. Solrød er langt fra den eneste sjællandske kommune, hvor huspriserne er faldet kraftigt. Først som nummer 38 på listen optræder en ikke-sjællandsk kommune – Syddjurs Kommune, hvor priserne er faldet med 17,5 procent …

Dagbladet Ringkøbing-Skjern, 1. sektion, side 26 (12. august 2009)

Boligsælgere tager stadig ublu priser

Mange boligsælgere har stadig ikke helt fattet, at boligboblen forlængst er bristet – og bunden slået ud af ejendomsmarkedet. Forskellen mellem den pris, som ejerne sætter huse og lejligheder til salg for, og den pris, som boligejerne reelt ender med at sælge for, er nemlig vokset i løbet af det seneste kvartal …
… forskellen mellem udbuds- og salgspriserne på villaer og rækkehuse var på 15,8 procent i første kvartal, mens den var på 16,9 i andet kvartal. Skellet mellem købere og sælgere af ejerlejligheder har også vokset sig større …
… I første kvartal blev lejlighederne udbudt til 27,7 procent over den gennemsnitlige salgspris, og det tal er steget til 29,2 procent i andet kvartal.

EkstraBladet.dk (12. august 2009)

Kommunens salg af grunde er totalt lammet

Syddjurs Kommune har ikke solgt en eneste bygge- eller erhvervsgrund i år. I 2007 gik salget forrygende, og sidste år var der også pæn interesse for at investere i kommunal jord. Men siden nytår har finanskrisen nulstillet salget, og i dag står der 87 almindelige byggegrunde og 18 erhvervsgrunde til salg hos kommunen.
”Der er ganske enkelt intet salg i øjeblikket. Desværre må vi oven i købet se i øjnene, at der er meget lidt efterspørgsel og interesse.” …
… Ifølge nye tal er der et rekordhøjt antal ejendomme og grunde til salg i Danmark. Tal fra www.boligsiden.dk viser, at der alene er 3.774 grunde til salg.

Amtsavisen.dk (Randers Amtsavis), Århus Stiftstidende (12. august 2009)

Boligpriserne falder stadig

Der er stadig gode fremtidsudsigter for køberne på boligmarkedet. Boligpriserne falder stadig, så man skal have knapt så mange penge op af lommeulden, hvis man vil købe drømmehuset eller ønskelejligheden end for bare et år siden. Det viser nye tal fra www.boligsiden.dk.
– Når vi ser på statistikkerne, er det tydeligt, at boligpriserne fortsætter deres fald omend i et roligere tempo. Samtidig er dette en tendens, der gør sig gældende over hele landet, siger kommunikationschef hos Boligsiden.dk A/ S Birgit Daetz.

Lokalavisen Valby City, 1. sektion, side 13 (11. august 2009)

Sydbank advarer mod bolig-eufori

Markedet er i bedring, men der er stadig meget få handler …
… Han henviser til, at boligsælgerne i juli, blot slog omkring 10.000 kr. af husprisen, hvilket er det laveste niveau i 20 måneder …
… ”I de fleste tilfælde vil boligsælgerne stadig være tvunget til at skære lunser af udbudsprisen før et boligsalg finder sted og vi venter at se, at prisnedslagene på de udbudte boliger vil stige igen i forhold til juli over de kommende måneder – uden der dog vil blive tale om en tilbagevenden til de panikagtige tilstande på boligmarkedet vi så mod slutningen af sidste år og starten af i år,” skriver chefanalytikeren.

Børsen.dk (11. august 2009)