Antallet af tvangsauktioner falder for tredje år i træk

hus, villa, nedslidt. Foto David Buchmann (Boligsiden.dk)
Foto: Boligsiden
Skrevet af Simon Møbjerg Sørensen
Journalist
GEM ARTIKEL    Bolighandel   10. juli 2021   ·   2 MIN

Der var godt 800 boliger, som kom på tvangsauktion i første halvår af 2021. Det er dermed tredje år i træk, at antallet af tvangsauktioner falder.

Færre og færre boliger kommer under hammeren. Det viser nye tal fra Boligsiden for antallet af tvangsauktioner i første halvår af 2021. For antallet er lavere end i samme periode i både 2019 og 2020.

Det meget lave antal tvangsauktioner har sin rod i et boligmarked, hvor priserne er høje, og hvor det længe har været let at komme af med sin bolig. Faldet i forhold til første halvår sidste år er på 11 procent.

”Selv om antallet af boligsalg de seneste måneder er blevet lidt færre end i starten af året, er der stadig godt gang i boligmarkedet. Priserne er også høje, og det betyder, at de boligejere, der får økonomiske problemer, ofte kan sælge boligen på almindelige markedsvilkår. Vi har set, at køberne det seneste år har tænkt kreativt i jagten på den næste bolig. Det giver gode muligheder for at lave et fornuftigt boligsalg – også hvis stand eller beliggenhed ikke er helt i top,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Danskernes økonomi er god

Ifølge tal fra Danmarks Statistik er danskernes økonomi da også generelt god, og det lægger et helt naturligt loft for, hvor mange tvangsauktioner der kommer.

”Når danskernes økonomi er god, er der naturligvis færre, der kommer i problemer med at betale deres gæld. Og for dem der kommer i problemer, bliver der i de fleste tilfælde fundet en anden løsning. For en tvangsauktion er altid allersidste udvej. Alle parter er interesserede i at finde en anden løsning, fordi man på tvangsauktionen risikerer at få langt mindre for sin bolig, end den er værd,” siget Birgit Daetz.

Der er lige nu berammet godt og vel 100 tvangsauktioner, som du kan se på Boligsiden netop nu.

Udviklingen i antallet af tvangsauktioner i første halvår:

PeriodeAntal tvangsauktioner
Første halvår 20171.446
Første halvår 20181.340
Første halvår 20191.044
Første halvår 2020934
Første halvår 2021828

(Tabellen viser antallet af afholdte tvangsauktioner i årene fra 2017 til 2021. Der er udelukkende tale om 1. auktioner, og der er dermed ikke skelet til, om der også er afholdt 2. auktion. Kilde. Boligsiden)

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.