I dag skal du nøgen i haven

Villa med åbent vindue (Boligsiden.dk) Foto: David Buchmann
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Boligsiden   3. maj 2014   ·   2 MIN

Af med kludene, og ud i haven! I dag er det international ”Arbejd nøgen i haven”-dag. Men vil du være helt sikker på ikke at krænke nogen og få en bøde, skal du have en anstændig hæk eller plankeværk om din grund, erfarer Boligsiden.dk.

  

Der er efterhånden en dag for alting. Mors og fars dag er gamle travere, men de er kun en dråbe i havet af dage som international pandekagedag, tal som en pirat-dag, og altså også arbejd nøgen i haven-dag, eller World Naked Gardening Day, som den hedder på engelsk. Dagen er altid placeret første lørdag i maj, så der er god mulighed for at alle kan bruge de lyse timer til at få slået græs, ordnet køkkenhave og trukket ukrudt op – uden en trevl på kroppen.

Nøgenhed til hækkanten

Ifølge Bolius er der helt overordnet ikke noget til hinder for, at du arbejder nøgen i din egen have. Men har du ikke nogen hæk eller hegn om din grund, skal du lige overveje, om du kan komme til at krænke nogen med din nøgenhed. Gør du det, risikerer du nemlig en bøde, om end risikoen skulle være ganske lille.

50 procent af danskerne kan gå sikkert i haven

Hvis danskernes hækpræferencer afspejler dét, de rent faktisk har om deres grund, så kan hver anden gå nøgen i haven uden at frygte bøder. Over 50 procent foretrækker nemlig enten en mur om matriklen eller den tætte ligusterhæk, der giver god afskærmning.

Læs også: Danske hjerter banker for liguster

I den anden lejr foretrækker over 40 procent den lettere gennemsigtige hæk eller naturhegnet, trådhegnet eller intet hegn overhovedet, og så kan der blive ballade, når du ordner jordbærbedet eller vander roserne.

”Man må jo også mane til forsigtighed, hvis man skal have gang i hækklipperen, men ellers synes jeg, at haveejerne skal give den gas, hvis de har de lyster”, griner Birgit Daetz, haveejer og  kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.