70’er-huset hitter

Foto: Boligsiden

Vi vil have huse fra 1960’erne og 70’erne. Der er mange af dem, og så er de billige, viser tal fra Boligsiden.dk

60’er og 70’er-husene går som varmt brød. Og det til trods for at der ofte vil være tale om lidt kedelige parcelhuse med lange, smalle gange, små værelser og lukkede køkkener. Det er måske ikke det, de fleste går og drømmer om. Alligevel er der mange 60’er og 70’er-huse til salg, og efterspørgslen er endnu større.

”Næsten 40 procent af alle solgte villaer og rækkehuse har været 60’er og 70’er-huse de seneste 12 måneder. Men når man ser på hvilke huse, der er til salg, er det kun 32 procent, der er bygget i de to årtier”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk. ”Vi kan med andre ord se, at efterspørgslen er større end udbuddet”, siger Birgit Daetz.

Til sammenligning kan man se, at 2,8 procent af de solgte boliger har været bygget efter 2009, men der er over 4 procent til salg fra den byggeperiode.

Godt til prisen

Det er måske ikke designet eller plantegningen, der lokker ved husene fra 60’erne og 70’erne, men det gør prisen til gengæld. Huse bygget i de to årtier har nogle af de laveste kvadratmeterpriser og salgspriser, og de bliver hurtigt solgt.

”For køberne er det vigtigste nok, at man kan få et 60’er eller 70’er hus for gennemsnitligt 1,6 millioner kroner. Man skal helt tilbage til byggeår før 1910, før man finder billigere huse. Nyere huse er markant dyrere, men også huse bygget mellem 1910 og 1960 er noget dyrere. Vi kan desuden se, at de husene er eftertragtede, da salgstiderne på 60’er og 70’er-husene er lavere end på boliger fra næsten alle andre årtier. Og prisnedslagen er mindre”, siger Birgit Daetz.

Læs også: Så hurtigt bliver villaerne solgt i din by

Samtidig har 60’er og 70’er-husene den fordel, at de er bygget med børnefamilier for øje. Ofte ligger parcellerne tæt på skoler og institutioner, og tit er de samlet i villakvarterer, der tilbyder et trygt miljø for familier med børn. Her er der begrænset trafik og gode stisystemer til cykler og gående.

Gammel charme og nybyggeri koster

Trods den gode pris charmer de klassiske parcelhuse sig måske ikke ind på køberne med sit udtryk og fremtoning. Det gør til gengæld ældre huse, men der betaler man også for det.

”Gamle muremestervillaer med stuk, sprossede ruder og plankegulve er da supercharmerende. Men vil man have det, må man også betale. Sådan er det også med de nyere huse, der er indflytningsklare, og hvor der er lang tid til, at taget eksempelvis skal udskiftes – det koster også ekstra”, siger Birgit Daetz.

Læs også: Huse med energimærke A holder prisen

Find mere om