Boligjagt i påsken er ikke en myte

Ifoelge Realkreditraadet afdrager flere boligejere til tiden
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   19. marts 2013   ·   2 MIN

To ud af tre blandt brugerne på boligsiden.dk skal ud og se på boliger i påsken. Heldigvis for dem bliver der noget at se på, for sammenlignet med de seneste år har langt flere villaejere grebet chancen og sat deres boliger til salg i årets første måneder, viser nye tal fra Boligsiden.dk.

Myten om at boligmarkedet vågner af vinterdvalen i påsken ser ud til at passe i år. Forventningen om øget interesse og flere fremvisninger har allerede fået flere villaejere end normalt til at sætte deres boliger til salg. Og det gør de ikke uden grund – to ud af tre af Boligsiden.dks brugere planlægger at gå på boligjagt i påsken.

”Man kan godt forvente, at 1/3 af de boliger, der er til salg i påsken, er boliger, der er sat til salg i år. Vi kan også se, at der i de første måneder af 2013 er kommet langt flere nye boliger til salg sammenlignet med de seneste år.  Der er med andre ord meget nyt at se på, hvis man går på boligjagt i påsken,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør på Boligsiden.dk.

Historisk set stiger antallet af udbudte huse i påsken og frem til maj. Herefter går udbuddet igen svagt nedad. Men i år er mange sælger af villaer og rækkehuse kommet tidligt ud af starthullerne.

Villaer og rækkehuse er det store tilløbsstykke

Undersøgelsen blandt de 1.061 af Boligsiden.dks brugere viser, at 62 % af dem, der forventer at ville se på bolig i påske, vil se på villa eller rækkehus. Det gør villaer og rækkehuse til påskens absolut mest populære boligtype sammenlignet med lejligheder og sommerhuse.

Overraskende nok trækker sommerhusene ikke den store interesse i påsken. Blot 9 % af de adspurgte, der vil se på boliger i påsken, overvejer at kigge på sommerhuse.

”Undersøgelsen på Boligsiden.dk viser, at de boliginteresserede især vil se på udbudte villaer og rækkehus,” siger Birgit Daetz og fortsætter ”Det betyder dog ikke, at sommerhusene ikke er populære. Vi ser, at priserne på sommerhusene typisk begynder at stige lige omkring påske, og at nedslagene i priserne falder. Det kan kun lade sig gøre, fordi interessen er der. Samtidig tyder det på, at sommerhuspriserne mange steder har nået bunden”

Fakta – Sådan gjorde vi

På forsiden af Boligsidena.dk stillede vi spørgsmålet ”Skal du se på en bolig i påsken?”

Svarmuligheder:

  • Nej, helt bestemt ikke
  • Måske kigger jeg på fritidsboliger
  • Måske ser jeg på villaer/rækkehus
  • Jeg vil måske kigge efter lejligheder
  • Andet

Der blev indhentet svar i perioden 11. marts 2013 til 18. marts 2013.

1.061 svarede, og svarene fordelte sig sådan:

Så mange vil se på bolig i påsken

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.