Nu kommer der fart på salget af sommerhuse

Vestjyske fritidshuse er dyrere end østjyske (Boligsiden.dk)
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   29. juni 2012   ·   1 MIN

Maj er god, men juni er højsæson for salg af sommerhuse. Det viser nye tal fra landets mest besøgte boligportal boligsiden.dk

Solen er for alvor begyndt at varme, og badevandet sniger sig støt og roligt op på så fornuftige temperaturer, at man ligefrem begynder at overveje en tur i bølgen blå. Det går op for os, at sommeren er over Danmark. Det sætter gang i feriestemningen, og flere indfrier drømmen om at holde årets ferie i eget sommerhus.

Nye tal fra boligsiden.dk viser i hvert fald, at salget af sommerhuse kulminerer i årets første sommermåned.

11,2 pct. sælges i juni

”I de fem måneder fra april til og med august er der mest aktivitet på sommerhusmarkedet. Gennemsnitligt bliver 10,8 pct. af et års handler med sommerhuse gennemført i maj, og i juni når salget det højeste niveau med 11,2 pct. af alle handler, når vi ser på perioden fra 1992 frem til i dag”, fortæller Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

Juni er den eneste måned, hvor salget – set over de sidste 20 år – altid har ligget på over 10 pct. Ser man på årets andet kvartal, april, maj og juni, bliver en tredjedel af alle årets handler indgået i disse måneder.

Langt fra som i de glade dage

Det samlede salg af sommerhuse ligger på årsplan i omegnen af 5-6.000 handler. Det er niveauet igennem de sidste fire sæsoner, og lavest var tallet i 2011 med godt og vel 5.200 handler. Til sammenligning lå salget i årene 1995 til 2006 på over 10.000 årligt. Det højeste antal årlige handler siden 1992 blev registreret i i 2004 og 2005. Her blev der begge år solgt godt 14.600 sommerhuse.

Emner

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.