Udbudstiderne sætter ny rekord

Villakvarter / Huse / Forstad (Foto: David Buchmann)
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   12. november 2011   ·   2 MIN

Der er fortsat historisk mange boliger til salg i Danmark. Det skriver Realkreditrådet i dag i en pressemeddelelse. Ifølge Boligsiden.dk har Nordjylland den største andel huse i landet, som har stået til salg i over 200 dage, mens København ligger bedst til.

Ifølge Realkreditrådets boligudbudsstatistik for oktober 2011 står et typisk hus nu til salg i ni måneder.

Aktuelt står 68.700 parcel- og rækkehuse, ejerlejligheder og fritidshuse til salg hos ejendomsmæglerne. Det er 6.940 flere boliger end for et år siden og 1.180 færre end sidste måned. Boligudbuddet er vokset i hele landet det seneste år, og det samme gælder udbudstiderne.

Udbudstiderne for parcel- og rækkehuse er steget for fjerde måned i træk og er en måned længere end for et år siden. For ejerlejligheder og fritidshuse er udbudstiden derimod kun forlænget med to uger det seneste år.

“Nordjylland er den landsdel, hvor andelen af villaer og rækkehuse, som har stået til salg i over 200 dage, er størst. Her er det 55 pct. af husene, som har ligget i knap ni måneder eller mere. København By er den landsdel med den mindste andel huse med de længste liggetider – nemlig 26 pct.”; siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

Udvikling i andelen af boliger til salg over 200 dage. Boligsiden.dk
Udvikling i antallet af boliger til salg over 200 dage.
Kilde: Boligsiden.dk

“Dagens tal for boligudbuddet tegner et billede af et køligt boligmarked. Mange boliger er til salg, og køberne holder sig tilbage. Det resulterer i længere udbudstider. Udbudstiderne er nu de længste, siden vi begyndte opgørelsen i 2004. Samtidig peger udbudspriserne fortsat nedad,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Et typisk parcel- og rækkehus på 140 kvm er sat til salg til små 2 mio. kr. Dermed er priserne på parcel- og rækkehuse i gennemsnit sat 3,5 pct. lavere end sidste år og 0,6 pct. lavere end i september. Prisen på en typisk ejerlejlighed og et typisk fritidshus er henholdsvis 8,3 pct. og 6,4 pct. lavere end sidste år.

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.