Nordsjællændere får hurtigst solgt fritidshuset

Ferring sommerhus
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   20. april 2011   ·   2 MIN

Der er syv måneders forskel på landets korteste og længste salgstider, når det gælder fritidshuse. Gribskov i Nordsjælland indtager 1. pladsen, mens Lolland ligger sidst i den statistik. Det viser nye tal fra boligsiden.dk.

2010 var året, hvor der igen kom fart i salget af fritidshuse i en af landets helt store sommerhuskommuner, Gribskov. Salgstiden faldt således med lidt over en måned, hvilket betyder, at det i gennemsnit tog under syv måneder at få solgt fritidshuset mod otte måneder i 2009. Det fremgår af friske tal fra boligsiden.dk.

”Gribskov er nu den kommune, hvor sommerhusejerne hurtigst får solgt fritidsboligen, men også i Slagelse Kommune, som ellers går trange tider igennem, når det gælder markedet for helårsboliger, går salget stærkt. Her tager det i lighed med Gribskov gennemsnitligt omkring 200 dage at sælge fritidshuset”, fortæller Boligsidens kommunikationsdirektør Birgit Daetz.

Tager 14 måneder i Lolland
I Slagelse Kommune faldt salgstiden i øvrigt med 10 dage fra 2009 til i fjor. Det mønster kan man langt fra nikke genkendende til i Lolland Kommune. Her steg salgstiden nemlig med 17 dage fra 2009 til 2010, og i dag er den gennemsnitlige salgstid knap dobbelt så lang som i Gribskov og Slagelse.

”De lollandske sommerhusejere må regne med op imod 14 måneder, før huset er solgt. Det er en måned længere end i Hjørring, hvor salgstiden er næstlængst”, siger Birgit Daetz.

Salgstid steg med 3 måneder i Nordjylland
Ser man på landsdele, ligger Nordsjælland også forrest med en gennemsnitlig salgstid på syv en halv måned. I det regnskab er Nordjylland sidst. Her går der i gennemsnit godt 10 måneder, før fritidshuset er solgt. Og mens salgstiden i Nordsjælland faldt med 19 dage fra 2009 til 2010, steg den omvendt ganske markant i Nordjylland med 85 dage – altså knap tre måneder.

Den gennemsnitlige salgstid for hele landet steg med fire dage til i alt 265. Dermed tager det i dag knap ni måneder at finde en køber til sommerhuset.

Handelstid for fritidsboliger*
Salgstid_sommerhuse_marts_2011

Som det fremgår af Danmarkskortet, klumper kommunerne med henholdsvis korte og lange salgstider sig sammen. Ni kommuner kan præstere salgstider på under otte måneder; ud over Bornholm er det kommuner på Djursland og syd for Limfjorden samt alle Storebælts- og Kattegatkommunerne i Vestsjælland – fra Slagelse i syd over Kalundborg og Odsherred til Gribskov i Nordsjælland.

Ser man på de længste salgstider, afslører kortet, at det er landets sydligste og nordligste kommuner samt den jyske vestkyst, hvor sælgerne skal væbne sig med mest tålmodighed.

*Kilde: Boligsiden.dk.
Tallene dækker 36 sommerhuskommuner i landet. Data er beregnet ved at holde boliger, der har været annonceret på boligsiden.dk og er blevet solgt, op imod salgstal fra OIS (Offentlige Informations Server)

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.