Renten stiger sidst på året

Huse tæt ved vandet. Foto: Boligsiden

Foto: Boligsiden

Det er rekordbilligt at optage flekslån netop nu, men Danske Bank regner med, at renten stiger til efteråret. I Sverige kan man købe en byggegrund til 57 øre pr. kvadratmeter. Læs, hvad pressen skrev i sidste uge.

RD: Lås fleksrenten fast nu
Det kraftige fald i fleksrenterne er slut, og rentebunden er nået, mener Realkredit Danmark, der anbefaler flekslånere at låse renten fast …
… Men nu er fleksrentebunden nået, mener Realkredit Danmark, der i stedet ser svagt stigende fleksrenter frem mod den store årlige refinansieringsauktion sidst på året.
“Det er primært to forhold, der får os til at forvente svagt stigende renter i resten af året. For det første de forbedrede vækstudsigter i den globale økonomi og for det andet, at flere markedsdeltagere forventer renteforhøjelser fra den amerikanske centralbank allerede i år og fra ECB (Den Europæiske Centralbank, red.) til næste år. Renteforventningerne vil gradvist afspejle sig i dagens renter,” siger seniorøkonom i Realkredit Danmark Lise Nytoft Bergmann.
Epn.dk (8. august 2009)

Flekslån er rekordbillige lige nu
Der er mange penge at hente for boligejerne netop nu, hvor der er rekordbillige rentetilpasningslån at hente. Danske Bank forventer højere rente til efteråret.
Rentenedsættelserne har gjort rentetilpasningslån meget billige.
Og de bliver formentlig ikke billigere, end de er lige nu, mener cheføkonom i Danske Bank, Steen Bocian.
Ifølge en beregning fra Danske Bank koster et rentetilpasningslån på en million kr. med afdrag lige nu netto 3.615 kr. om måneden.
Til december forventer Steen Bocian, at flekslåns-renten i Danske Bank vil være på 3 procent, og at den månedlige ydelse dér vil være 3.834 kr. – altså en forskel på 219 kr. mere om måneden.
Epn.dk (8. august 2009)

Boligscoop: 57 øre pr. kvadratmeter
725 danske kr. for en byggegrund eller 57 øre pr. kvadratmeter.
Sådan lyder det vanvittige tilbud fra den svenske kommune Finspång.
Kommunen tager nu konsekvensen af, at det ikke er lykkedes at sælge én eneste byggegrund siden starten af 1990’erne.
Der er kun ét krav til køberne. Det er, at der skal bygges hus, sommerhus eller anden form for ejendom på grunden …
… Finspång er beliggende nord for byen Linköping i den centrale del af Sverige.
Epn.dk (6. august 2009)

Huspriser ned med 38 procent
Huspriserne er dykket kraftigt, siden de toppede i 2. kvartal 2007. I flere end en tredjedel af landets kommuner er huspriserne faldet med mere end 20 procent, og i 15 kommuner er husprisernes fald mere end 30 procent.
Det viser en beregning, som Bolius Boligejernes Videncenter har lavet ud fra Realkreditrådets ejendomsprisstatistik for 2. kvartal 2009 …
… Og huspriserne har ikke nået bunden endnu, mener stort set alle eksperter. Det skyldes bl.a., at der fortsat er mange boliger og grunde til salg, selv om der er ved at komme gang i handlerne igen. I dag var der 73.454 boliger til salg på ejendomsmæglernes fælles salgsside, Boligsiden.dk.
Hobro Avis, 1. sektion, side 46 (4. august 2009)

Vesterbro har de dyreste lejligheder
Huslejen i byernes mest populære bydele er langt højere end i de mindre attraktive. Hvis man vil bo til leje i landets dyreste bydel, københavnske Vesterbro, skal man i snit slippe 10.400 kroner om måneden for en 80 kvadratmeters lejlighed. En tilsvarende lejlighed i Københavns Nordvestkvarter koster 8.500 – knap 2.000 kroner mindre.
Den billigste bydel i landets fire største byer er Aalborg Øst, hvor 80 kvadratmeter i snit koster 5.200 kroner – halv pris af Vesterbro. Det viser en beregning af priser for alle lejeboliger udbudt på nettet, som boligportalen Boliga har foretaget for Politiken.
Politiken, 1. sektion, side 9 (4. august 2009)

Boliger falder i pris
Hvis man går med planer om at blive husejer, er priserne i dag langt gunstigere end for et år siden.
Således er den gennemsnitlige pris på de 42.061 villaer, rækkehuse og villalejligheder, som netop nu er til salg, faldet med 13 procent på et år. Det svarer til en gennemsnitspris på 2,2 mio. kr …
… – Når vi ser på statistikkerne, er det tydeligt, at boligpriserne fortsætter deres fald omend i et roligere tempo. Samtidig er dette en tendens, der gør sig gældende over hele landet. Dog er der små forandringer at spore. Vi kan for eksempel se, at priserne på ejerlejligheder i København og omegn faktisk så småt er begyndt at stige. Det samme gør sig gældende for de nordsjællandske villaer, rækkehuse og villalejligheder, siger kommunikationschef i Boligsiden A/S, Birgit Daetz.
Sorø Avis, 1. sektion, side 28 (4. august 2009)

Find mere om