#herfinderduhjem

Når et hjem, ikke bare er et hjem

Af Melissa Trentemøller

For mig er et hjem, ikke ’’bare’’ et hjem. Det er min base, min grobund og min mulighed for at trække mig og være den jeg er, uden at skulle være på og agere på en bestemt måde, som vi mennesker gør, når vi er ude i offentligheden, sammen med andre. Vi indordner os, tilpasser os og sørger for at vi på bedste vis, formår at passe ind, der hvor vi nu end befinder os. Og lige netop derfor, betyder mit hjem alt for mig.

Hvad andre definere, et godt hjem er for dem, er ikke nødvendigvis det samme som hvad jeg definere et hjem er for mig – og det tror jeg er vigtigt at have med sig, når man som vi skulle, skal ud og finde sit drømmehus.

For mig er der mange flere ting i selve definitionen, end som så, og for mig handler det først og fremmest om, at jeg skal kunne se mig selv i den bolig jeg har forelsket mig i. Jeg skal kunne føle mig tryg og afslappet, og så skal jeg kunne forestille mig selv, have en hverdag der danner rammen om et trygt og nærværende hjem.

Vi, min mand og jeg havde hver især nogle ønsker, som vi brændte for at få opfyldt, da vi kiggede på hus. Og særligt omgivelserne, miljøet omkring og det at være tæt på familien, var de krav som vi på forhånd havde forventningsafstemt, vi ikke ville gå på kompromis med. Al vores søgen, foregik via boligsidens hjemmeside. Vi søgte primært i Herlev området, fordi vi vidste at det var der, vi prismæssigt havde mulighed for at finde et hjem, som indeholdte de krav vi havde med os.

Drømmegrunden viste sig at dukke op i Egebjerg, i Ballerup, hvor jeg selv er opvokset. Vores hus ligger tæt til hareskoven, tæt til vores børns institutioner og skole, og vi bor tæt på familien, som var flere af de ting, vi vægtede højt. Vi købte vores daværende hus i foråret 2012. Et rødstens hus fra 60’erne på ca. 100 kvm. Vi vidste fra starten af, at vi på sigt ville være nødsaget til enten at skulle bygge til, eller at skulle rive huset ned og bygge nyt.

Da vores ældste datter på i dag 6 år, var ca. 8 mdr. besluttede vi os for at rive huset ned og at bygge et nyt. Vi købte os en husvogn, som vi bosatte os i (i forhaven) mens byggeriet stod til. Kasper, min mand, har bygget os vores drømmehus. Han er selvstændig murermester og driver virksomheden: ’’Trentemøller’s Murerentreprise’’.

Kasper har formået at bygge os det hus, vi kun troede var muligt at drømme os til. Vores hjem er fuld af detaljer og så er det lyst, lækkert og åbent. Vi har et vinkelhus på ca. 200 kvm, som er bygget således at vi har en børneafdeling i den ene ende, og en voksenafdeling i den anden ende.

Dertil har vi den dejligste have, med en stor og lækker terrasse, en fed legeplads til vores piger og en lækker detalje, som en udendørs spa, der er opvarmet hele året rundt.