#herfinderduhjem

Hvad er hjem for mig

Af Cathrine Tovborg Jensen

Jeg blev for nylig spurgt: ”Cathrine, hvad er hjem for dig?”. Lige netop dette spørgsmål satte en masse tanker i gang, for hvad er et hjem for mig egentlig?

Jeg er født og opvokset i Nordsjælland, Espergærde, hvor jeg har boet hele 21 år ud af mine 25 år. Jeg er opvokset tæt på skov og strand, i rolige omgivelser – et helt perfekt sted, hvor jeg ingenting har manglet. Et hjem. Mit hjem. Jeg tænker, at de fleste af jer, ligesom jeg selv, har nogle ting fra jeres barndomshjem og -by, som i dag stadig er med til at præge jeres beslutninger og valg i forhold til et hjem?

Jeg har altid, siden jeg var yngre, vidst, at jeg en dag ville flytte til København – til noget større! Jeg elsker København og dét byen har at byde på; stemningen, oplevelserne, arkitekturen og alle de mange muligheder som byen åbner op for. Dog gjorde jeg mig mange overvejelser, da jeg begyndte at søge mod København. For det skulle være det perfekte sted. Det skulle være mit nye hjem.

Da jeg først flyttede til København, flyttede jeg til Nørrebro, lige ved Nørrebro station. Et støjfyldt område med lidt for meget trafik efter min smag. Jeg fandt hurtigt ud af, at jeg savnede de lidt mere rolige omgivelser, som jeg er vokset op med hele livet. Dog ønskede jeg stadig at bo tæt på alting; byen, caféerne, butikkerne og ja.. Bare det hele! Derfor var det super vigtigt for mig at finde det helt rigtige sted.

For snart 3 år siden fik jeg nøglerne til min nuværende lejlighed på Østerbro, tæt ved Svanemøllen, hvor jeg i dag bor sammen med min kæreste. Et fantastisk og helt perfekt sted i byen, når man ønsker at være tæt på alting og samtidig i rolige omgivelser. Men hvad er det så, der gør det her sted så fantastisk og perfekt? Jo, det skal jeg fortælle jer.

En cykeltur på 10-20 minutter med stort set alt inden for rækkevidde. Der er intet bedre end at slå sig ned på en café i byen og nyde en kop kaffe med min kæreste eller veninde, eller bare sidde og slappe af og nyde tilværelsen. En tur ned ad Østerbrogade eller Strøget, hvor jeg kan kigge på vinduer og måske købe en ny striktrøje eller kjole.

Jeg elsker en tur i Torvehallerne, hvor jeg kan kigge på friske råvarer og lade mig inspirere til nye lækre retter i køkkenet. Nogle gange et glas vin på en vinbar eller en cocktail i en af byens mange gode cocktailbarer. Selv den besværlige og mega irriterende situation man står i, når man ikke kan beslutte sig for, hvilken restaurant man skal spise på, fordi valgene er så mange. Ja.. Selv dét er jeg vild med!

Og får jeg brug for at trække mig lidt væk, kan jeg gå en tur i en af byens mange parker, eller langs søerne. Jeg kan gå en tur til Svanemøllen strand og havn, hvor jeg kan kigge udover havet og nyde den smukkeste udsigt, mens jeg samler mig.

Jeg har oplevet så mange forskellige ting ved at bo i byen. Jeg har mødt mange nye mennesker og personligheder, hvor nogle har gjort særligt indryk på mig, og i dag har en betydelig plads i min hverdag. Min familie, venner og veninder er inden for rækkevidde, og nogle blot et stenkast herfra. Alt dette er med til at gøre mig glad og tryg. Det er her, jeg skaber minder, og her jeg mindes tidligere minder. Det er her, min nutid er, og hvor jeg kan se en fremtid. Det her er hjem.