Huse til salg netop nu:
29.837
  24 timer 7 dage 30 dage
Nye boliger 258 1.048 3.096
Prisfald 113 585 2.170

Huse til salg

For mange danskeres vedkommende kommer der et tidspunkt i livet, hvor pladsen bliver for trang, og hvor drømmen om et hus begynder at fylde i bevidstheden.

Når det sker, er der hjælp at hente på Boligsiden. Her finder du nemlig en oversigt over alle huse til salg i Danmark, uanset hvilken dag på året, du går på boligjagt. Du kan se listen her.

Samtidig kan du på Boligsiden orientere dig i de aktuelle statistikker på boligmarkedet. Det kan for eksempel være en god ide at undersøge prisniveauet i det område, hvor du søger bolig. Her kan du se de altid opdaterede salgspriser for huse i hele landet, og her kan du også søge statistikken frem for hver enkelt kommune. På samme måde kan du orientere dig i de aktuelle udbudspriser for boliger til salg i Danmark.

Ligeledes kan det være en fordel at kende de aktuelle liggetider for rækkehuse og villaer til salg. Dem opdaterer Boligsiden også hele tiden, og dem kan du se her.

Afvejning af prioriteter

Men inden du går i gang med at lede efter det perfekte hus til salg, kan det være en god ide at finde ud af, hvilket hus du specifikt er på udkig efter.

For det første afhænger det meget af, hvilket sted du er i livet? Har du børn, kan det være, at en lille have står øverst på prioritetslisten. Omvendt kan netop haven være en af de ting, som ikke betyder så meget, hvis du ikke længere har hjemmeboende børn, og derfor er på udkig efter et mindre hus.

Du kan læse mere om hvilke ting, du med fordel kan overveje i din boligsøgningsproces i denne guide: Boligkøberens håndbog: Huskøb for begyndere fra A-Å. Her kan du også blive klogere på de forskellige faser af processen med at søge bolig.

Kend din type

Når du har dine prioriteringer klar, er du ét skridt nærmere dit drømmehus.

Men herefter er det vigtigt at vide, at et hus ikke bare er et hus. Der findes flere forskellige typer af huse, og når du ser på udvalget af huse til salg, giver det god mening at overveje hvilken hustype, du er til.

Den ældre murermestervilla vækker begejstring hos mange boligkøbere på grund af charmen. Et ældre hus har historie og vidner om en tid, der var engang. Men samtidig byder denne type af villa til salg ofte på flere praktiske opgaver med renoveringer, ligesom denne type villa ofte indeholder to eller tre plan med tilhørende trapper, som er et plus for nogle og et minus for andre.

Omvendt byder parcelhuset kun på ét plan. Dette hus findes i mange forskellige udgaver lige fra den klassiske 60-villaer til de helt nybyggede og ofte energivenlige parcelhuse.

Forvirret? Det bliver mange, for det kan være svært at finde sin hustype. Boligsiden har derfor lavet denne test, hvor du kan blive klogere på, hvilken hustype der er den bedste for dig. Tag testen her.

Hvilke energimærke går du efter?

I forbindelse med et huskøb er det også væsentlig at vide, hvilket energimærke dit nye hus skal have.

Det er et lovkrav, at alle huse til salg er udstyret med et energimærke, der viser, hvor energieffektivt huset er, og hvilken gevinst der eventuelt kan opnås ved energirenoveringer. Men i den forbindelse er det også værd at overveje, om det er vigtigt for dig at få den bedste energimærkning nu og her, eller om du måske selv har mod på at lave energirenoveringer, som på sigt kan sænke energiforbruget i dit hus.

Du kan læse mere om energiordningen her, hvor det også fremgår, hvad du som boligkøber kan forvente i forhold til energimærkningen ved et hus til salg.

Hvad skal du vide om at købe hus?

Når man ser på huse til salg og finder sin drømmebolig, er der ved et huskøb flere ting at være opmærksom på i selve handlen sammenlignet med eksempelvis køb af ejerlejligheder.

Først og fremmest bliver der udarbejdet tilstandsrapporter for huse til salg i Danmark. Heri kan man orientere sig om boligens stand, og hvad der eventuelt ligger af kommende udgifter til renoveringer i boligen.

Derudover vil du også støde på flere begreber, når du læser salgsannoncen for et hus til salg igennem. Blandt andet går udtrykket ejerudgift igen og igen.

Ejerudgiften dækker over en hel række af månedlige udgifter til boligen, som du bør regne ind i det budget, når du overvejer at købe hus. Vil du vide mere, kan du læse meget mere om begrebet i denne guide.

Nye begreber at sætte sig ind i

I nogle salgsannoncer for huse vil du også kunne støde på ordet hjemfaldspligt. Det betyder, at der hører en tinglyst tilbagekøbsret med til boligen, og at kommunen efter en årrække reelt kan tilbagekøbe den grund, som ejendommen ligger på. Og det vel at mærke til en lav pris. Her kan du læse mere om hjemfaldspligt.

Når du har fundet det hus, du ønsker at se nærmere på, kan det også være nyttigt for dig at undersøge de aktuelle informationer, som er tilgængelige i det såkaldte BBR-register.

BBR står for Bygnings- og Boligregisteret, og heri står det beskrevet, hvornår en bolig er opført, hvad der er af eventuelle tilbygninger, ligesom du kan se et matrikelkort, så du ved præcis, hvor boligen ligger henne på matriklen. Læs mere om mulighederne her.

Endelig har du som potentiel huskøber formentlig også hørt om begrebet offentlige ejendomsvurderinger. Alle boliger i Danmark har en offentlig ejendomsvurdering, og det er denne, som afgør, hvor meget man som boligejer skal betale i ejendomsværdiskat og grundskyld.

Det er væsentligt at vide, når man ser på en villa til salg, fordi man som husejer netop betaler både ejendomsværdiskat og grundskyld. Vil du vide mere om, hvordan den offentlige ejendomsvurdering bliver udregnet, kan du læse mere om det i denne artikel.

Har du hænderne skruet godt på?

Blandt de aktuelle huse til salg findes der også de såkaldte håndværkertilbud. Altså et hus, som trænger til omfattende renovering.

Der kan være flere fordele i sådan et hus. Hvis man har lyst og kræfter til at gå i gang med opgaven, kan man både spare lidt penge på købet af selve boligen, ligesom man får muligheden for at indrette og renovere boligen i præcis den stil, man ønsker.

Men der er også et par spørgsmål, som kan være relevante at stille sig selv, inden man skriver under på købsaftalen på håndværkertilbuddet. Det handler både om at undersøge prisniveauet i lokalområdet og overveje, om husets planløsning fungerer for en.

Du kan læse meget mere i denne artikel, hvor du også får direkte adgang til de aktuelle huse til salg, som falder ind under kategorien håndværkertilbud.

Udforsk huse i Danmark