Flere unge københavnere flytter

Troels Theill Eriksen, DE (Boligsiden.dk)
Skrevet af Indblik-forfatter
GEM ARTIKEL    Indblik i Boligmarkedet   23. januar 2016   ·   2 MIN

Denne uge er indblik skrevet af Cheføkonom i Dansk Ejendomsmæglerforening Troels Theill Eriksen.

Udviklingen på det københavnske boligmarked påvirker andre områder af landet. Prisudsving i København påvirker blandt andet udviklingen i unge københavneres flytninger og dermed efterspørgslen på boligmarkedet i andre dele af landet.

Efter boligpriserne i København begyndte at falde for snart 10 år siden i sommeren 2006, så vi et dyk i antallet af unge københavnere, der flyttede ud af byen. De faldende boligpriser førte til, at fortsat flere københavnere oplevede, at deres gæld var større end den pris, de kunne sælge deres bolig til, og det lagde en dæmper på flyttelysten og flytteevnen. Siden 2009 er priserne steget igen, og i mange københavnske postnumre er priserne nu højere end i 2006. De stigende priser har fortrængt den tekniske insolvens, og det har bidraget til, at fortsat flere unge vælger at flytte ud af byen igen. Samtidig er bytteforholdet mellem lejligheder i København og parcelhuse i andre kommuner blevet mere attraktivt set med københavnernes øjne.

Selvom flere unge fraflytter, er der dog fortsat en stigning i antallet af unge (25-39-årige) i København og Frederiksberg kommuner. Det skyldes kombinationen af, at der er flere der rykker ind i end ud af aldersklassen 25-39 år, samt at den samlede tilflytning også er høj.

Unges flytninger til og fra København

Unges flytninger til og fra København . Danmarks Statistik (Boligsiden.dk)

Note: Figuren viser 25-39-åriges flytninger (inkl. indvandring) til og fra København og Frederiksberg kommuner i perioden 1980-2014. Der er ikke medtaget flytninger mellem Frederiksberg og København.

Kilde: Danmarks Statistik

Hvor flytter de unge udflyttere så hen? Gentofte, Gladsaxe, Hvidovre, Aarhus og Tårnby er de mest populære tilflytningskommuner for unge københavnere. Sjællandske kommuner er generelt populære, men Aarhus, Aalborg og Odense er det også – se landkortet.

Unge københavneres flytninger til andre kommuner

Unge københavneres flytninger til andre kommuner. Danmarks Statistik (Boligsiden.dk)

Note: Kortet viser antallet af 25-39-årige fra København og Frederiksberg kommuner, der flyttede til andre kommuner i 2014. Der er ikke medtaget flytninger mellem Frederiksberg og København.

Kilde: Danmarks Statistik

 

Læs mere

Det er ikke altid let at dele gæld
29. juni 2020   ·   4 MIN

Boligen som CO2-lager
22. juni 2020   ·   3 MIN

Boligskattesystemet er en ommer
15. juni 2020   ·   3 MIN

Kan pensionister optage nedsparingslån i deres ejerbolig?
8. juni 2020   ·   3 MIN

Er boligmarkedet på vej tilbage til normalen?
1. juni 2020   ·   3 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646