Boligmarkedet fortsætter med at overgå sig selv. I marts steg salgsprisen på en ejerlejlighed med 2,2 procent, viser tal fra Boligsidens Markedsindeks. Det er langt mere end de stigninger, vi plejer at se i marts.
Fra februar til marts måned steg prisen på en ejerlejlighed med 2,2 procent på landsplan. Det er langt mere end i marts 2014, hvor stigningen blot var på 0,5 procent, og også i marts 2013 og 2012 holdt priserne sig langt mere i ro. Det er altså mere end et sæsonbetinget udsving, vi ser i priserne netop nu.
”Alene i Region Hovedstaden er salgsprisen på en ejerlejlighed steget fra 24.572 kroner pr. kvadratmeter i marts 2014 til 27.153 kroner pr. kvadratmeter i marts i år. Har man en lejlighed på 80 kvadratmeter, er den i gennemsnit steget 200.000 kroner i værdi på bare et enkelt år”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.
Udbuddet af ejerlejligheder faldt med 1,3 procent i marts, ligesom prisnedslaget også blev markant mindre. På landsplan faldt nedslaget med 16,4 procent fra februar til marts, mens det i Region Hovedstaden faldt med hele 20,9 procent. Nedslaget i Hovedstaden ligger nu på under 400 kroner pr. kvadratmeter, hvilket er det laveste, Boligsiden.dk har målt siden januar 2010.
Villapriserne fortsætter i vejret
I marts steg salgsprisen på en villa med 1,5 procent på landsplan. Det er ganske udsædvanligt for marts måned, hvor stigningen de seneste to år har ligget på under en procent, og hvor priserne endda faldt i marts 2012. I marts i år lå salgsprisen i gennemsnit på 11.900 kroner pr. kvadratmeter for en villa.
”Selvom villapriserne i øjeblikket stiger markant, er kvadratmeterpriserne stadig lavere end i 2010. Men vi nærmer os med hastige skridt samme niveau, og der er en reel sandsynlighed for, at kvadratmeterprisen i år kommer op over 12.000 kroner og dermed slår rekord”, siger Birgit Daetz, og fortsætter:
”Vi kan allerede nu se, at antallet af ejerbolighandler i marts kommer til at overgå forrige år med adskillige længder, og den øgede lyst til at handle bolig påvirker naturligvis hele markedet – især priser og nedslag”, siger Birgit Daetz.