Spillekælderen i radarbunkeren kan nu blive din

Skal spillebunkeren være din? Køb sommerhuset til salg på Klitdalen 19 i Ringkøbing. Foto: Nybolig

Der er godt 37.000 boliger til salg lige nu, og de rummer hver især deres egne historier. Nogle er vildere end andre, og vi har fundet nogle af dem, der får dig til at spærre øjnene op.

Der er noget særligt ved alle boliger. Nogle er lyse og rummelige, andre har en suveræn beliggenhed eller nogle flotte detaljer, mens nogle helt tredje har helt unikke historier.

Og det er den tredje gruppe, vi tager dig med hen i nu.

For blandt de godt 37.000 boliger der er til salg på Boligsiden, gemmer der sig nogle helt særlige historier og billeder hos ejendomsmægleren, som du bare må se. For eksempel billederne af spillekælderen i radarbunkeren ved sommerhuset på Klitdalen i Ringkøbing.

”Når vi bevæger os rundt på Boligsiden, støder vi ofte på en historie i en bolig, der er helt speciel. Og der har radarbunkeren fra anden verdenskrig noget helt unikt. Den er renoveret med respekt for historien og har fået et fodboldbord og et billardbord som interiør, der gør det til en ægte spillebule for børn og barnlige sjæle. Klik dig ind på boligen og lad dig fascinere af den og de andre historier, vi har fundet frem,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden, og slår en krølle på historien:

”Bliver du så forelsket i radarbunkeren eller i en historie fra en af de andre boliger, så står det dig frit for at afgive et bud. De er nemlig alle sammen til salg og kan blive din i dag.”

Gå på opdagelse nu

Radarbunkeren

Se boligen på Klitdalen 19, 6950 Ringkøbing

Til sommerhuset hører en radarbunker, der er fra anden verdenskrig og som blev udgravet og renoveret i 2020 med respekt for historien. Radarbunkeren fungerer i dag som spillekælder med blandt andet billardbord og bordfodboldbord, mens bunkerens tag fungerer som sommerhusets terrasse.

Udstillet i Tivoli sammen med den ikoniske Tuborg-flaske

Se boligen på Nordre Strandvej 63, 3000 Helsingør

Huset på Nordre Strandvej i Helsingør blev udstillet i Tivoli i 1886 som eksempel på den nordiske byggestil. Det var også her, at den ikoniske Tuborg-flaske, som i dag står i Hellerup, blev præsenteret for første gange. Efter udstillingen blev huset pakket ned og genopført to gange. Senest til den nuværende beliggenhed i 1898.

Opført af Frederik IV

Se boligen på Vestermark 8A, 4891 Toreby L

Denne gamle rytterskole blev opført af Frederiks IV i år 1700 og er derfor kongeligt byggeri. Siden er der foretaget gennemgribende renovering med respekt for husets oprindelige stil.

Bygget med kasserede byggematerialer fra Nordborg Slot

Se boligen på Tontoft 13, 6430 Nordborg

Da dele af middelalderslottet Nordborg Slot blev nedbrudt i 1766, blev nogle af byggematerialerne gemt og anvendt til opgørelse af ejendommen på Tontoft 13 blot en kilometer fra slottet. Det mest markante spor af slottet ses ved hoveddøren, der med sin uovertrufne detaljerigdom, som tilmed er fremhævet i hvid mod den mørkegrå baggrund, slår tonen an for resten af ejendommen.

Bissekræmmeren der faldt på trappen

I dag hedder ejendommen på Boholtvej i Hesselager Glastrappegård. Historien går på, at en bissekræmmer faldt på en stentrappe i den nærliggende skov og smadrede nogle glas, hvorfor gården altså har fået navn efter den historie. Og trappen? Den står der endnu.

Har huset fattige, russiske krigsfanger og brandmænd

Se boligen på Kogen 1, 6270 Tønder

I 1786 var der fattiggård på adressen, der husede mere end 100 mennesker. Der har boet russiske krigsfanger under anden verdenskrig. Og den har fungeret som byens brandstation. Paradoksalt nok brændte bygningen i 2015 og blev genopbygget med respekt for husets mange historier.

Trappen af gravsten

Se boligen på Notmark 23, 6440 Augustenborg

Notmark Gamle Kro i Augustenborg er 300 år gammelt og rummer en rig historie, der kan overdrages fra de nuværende ejere til de nye. Blandt andet er kroen bygget af gamle sten fra Østerholm Slot, der blev revet ned i slutningen af 1600-tallet. Og så er der noget med en særpræget trappesten i granit, der er bygget ud af en gammel gravsten og derfor bærer traditionelt indgraverede gravstenssymboler.

Det tidligere kommunekontor og børnehave

Se boligen på Jels Søndergade 17, 6630 Rødding

I huset på Jels Søndergade 17 i Rødding har det været både kommunekontor og børnehave. Det ser man blandt andet i dag ved, at det gamle byvåben pryder frontgavlen og ved den store grund, der hører til. Her har byens børn engang leget, og grunden giver nu dig alle muligheder for at anrette lige præcis den have, du drømmer om.

Find mere om