Her er de billigste sommerhuse til salg i Danmark

Foto: Boligsiden

Leder du efter et sommerhus på budget? Så læs med her, hvor Boligsiden har samlet de billigste sommerhuse til salg, som alle kan erhverves for under én million kroner.

De seneste år er det blevet meget populært blandt danskerne at eje eget sommerhus.

Som bekendt var det især coronapandemien, der satte blus under sommerhusmarkedet, blandt andet som følge af de begrænsede muligheder for at rejse samt anledningen til at kunne nyde sommerhusomgivelserne i forbindelse med hjemmearbejde.

Og sideløbende har danskerne generelt set også fået øjnene op for sommerhusferien som et klimavenligt alternativ til udenlandsrejser, ligesom det er gået op for mange, at et sommerhuskøb kan være en god investering – ikke mindst fordi, at der kan være gode udlejningsmuligheder for at holde de faste udgifter nede.

Måske kan du nikke genkendende til ovenstående, og måske har også du et brændende ønske om at blive sommerhusejer. Men måske har du også mistet modet midt i jagten efter drømmesommerhuset, for med den øgede efterspørgsel på at eje eget sommerhus, er sommerhuspriserne også steget i vejret.

Det betyder dog ikke, at det er umuligt at finde et sommerhus til en overkommelig pris – tværtimod, fortæller Birgit Daetz, som er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

”Man kan sagtens finde et sommerhus, som ikke behøver at koste den helt store formue. Dog kan man blive nødt til at indgå nogle kompromisser, når det kommer til sommerhusets stand, størrelse og ikke mindst beliggenhed,” siger hun og fortsætter:

”Særligt sidstnævnte kan være af afgørende betydning, da kvadratmeterpriserne for sommerhuse varierer bredt alt efter geografi. Et sommerhus, som ligger i første række til vandet i et eftertragtet sommerhusområde, koster oftest store millionbeløb, men er man indstillet på, at mindre kan gøre det, så er det muligt at finde et billigere alternativ – eksempelvis i en kommune af de kommuner, hvor kvadratmeterprisen for sommerhuse generelt ligger i den lavere ende.”

Her er de billigste sommerhuskommuner

Ifølge de seneste tal fra Boligsidens Markedsindeks, var de billigste kvadratmeterpriser for sommerhuse at finde i Aalborg Kommune. I nedenstående liste, kan du se top-10 over de billigste sommerhuskommuner i marts.

Husk, at du til enhver tid kan se de seneste salgspriser for sommerhuse for landets kommuner her på Boligsidens Markedsindeks.

Top-10: De billigste sommerhuskommuner

KommuneSalgspris marts 2024 (kr. pr. kvm.)
Aalborg12.085
Tønder13.460
Norddjurs13.598
Lolland14.033
Sønderborg15.367
Vordingborg16.568
Frederikssund17.482
Frederikshavn18.148
Guldborgsund19.222
Jammerbugt20.623

Tabellen viser de 10 kommuner, hvor den gennemsnitlige salgspris (kr. pr. kvm.) var lavest i marts 2024. Kilde: Boligsiden

Se de billigste sommerhuse til salg

Boligsiden har samlet en liste over samtlige sommerhuse til salg i Danmark, som alle har en udbudspris på en million kroner eller under. Scroll dig gennem listen og se, om dit kommende sommerhus er iblandt.

Listen indeholder sommerhuse til salg, som alle er udbudt til maksimum en million kroner.

Find mere om