Her kan du bo i et af Arne Jacobsens sidste værker eller i ’Ønskehuset’

Når man køber ny bolig, køber man også i visse tilfælde et lille stykke historie. For eksempel i denne villa på Nørrevangsvej 45 i Rørvig, som er tegnet af professor Heinrich Wenck, der blandt andet også har tegnet Københavns Hovedbanegård. Foto: Nybolig.
Anne Dahl Kristensen
PR- og kommunikations-medarbejder
Skrevet af Anne Dahl Kristensen
PR- og kommunikations-medarbejder
GEM ARTIKEL    Udbud   29. maj 2021   ·   5 MIN

En ’unik historie’ er en frase, der ofte anvendes i salgsopstillinger for diverse boliger til salg. Men hvad er fortællingen i disse unikke historier? Boligsiden har set på 10 boliger til salg, hvor livet bag murene også byder på en interessant forhistorie.

Med købet af en ny bolig følger for de fleste også begyndelsen på et nyt kapitel i livet. Bag facaden indretter familien sig på ny og finder sig til rette i de nye omgivelser.

Men hvad med den historie, som følger med huset?

For mange er det interessant at vide, hvis ens bolig tidligere har dannet rammen om specielle møder mellem mennesker. Hvis yndlingsstedet i boligen tidligere har været arnestedet til inspiration for kunstneriske sjæle, og hvor eksempelvis litterære værker er blevet skabt.

Det er netop denne slags historier, som Boligsiden er gået på jagt efter.

Vi har set nærmere på det aktuelle udbud på det danske boligmarked og fundet frem til 10 boliger, der hver især byder på en spændende historie.

Arkitektoniske perler med historie

Er du for eksempel interesseret i arkitektur, kan du med fordel se nærmere på dette rækkehus i Gentofte:

Rækkehus

Sløjfen 21

2820 Gentofte
Kontantpris 5.995.000 kr.
 • Areal
  125 m²
 • M²-pris
  40.782 kr.

Huset blev bygget tilbage i 1942 af Arne Jacobsen, og ifølge salgsopstillingen er det et af hans sidste byggerier. Udover at lade dig underholde og inspirere af den kendte arkitekts særlige karaktertræk – blandt andet i form af det overdækkede indgangsparti på søjler – kan du også læne dig tilbage i opholdsstuen, som i sin tid fungerede som Arne Jacobsens tegnestue. Måske du også kan blive inspireret til kreative projekter?

Bliver vi i det arkitektoniske hjørne, byder dette hus i det eftertragtede Hasseris i Aalborg også på en spændende historie:

Villa

Kong Christians Alle 44

9000 Aalborg
Kontantpris 5.695.000 kr.
 • Areal
  170 m²
 • M²-pris
  23.150 kr.

Huset ligger på den royalt-klingende adresse Kong Christians Alle 44, og det er bedst kendt som ’Ønskehuset’. Den arkitekttegnede funkisvilla blev nemlig opført i forbindelse med ’Nordjyske Udstilling’ tilbage i 1933, og huset var hovedgevinsten ved udstillingen. Det er arkitekterne Odgaard og Glahn, der står bag huset, som med sine asymmetriske vinduer og de rene linjer er kendetegnende for 30´ernes funkis arkitektur.

Fra Kong Christians Alle i Aalborg kan vi passende rykke videre til Lille Strandstræde i København. For har du masser af luft i økonomien og et anseeligt budget til boligkøb, har du her mulighed for at få fingrene i en eftertragtet lejlighed, der gemmer på masser af royal historie:

Ejerlejlighed

Lille Strandstræde 14A, 1.

1254 København K
Kontantpris 17.000.000 kr.
 • Areal
  181 m²
 • M²-pris
  93.923 kr.

Lejligheden er en del af Brigadér Hallings Gård, som har været embedsbolig for Det Kongelige Teater, og ikke mindst har ejendommen været ejet af flere historiske personer. Blandt andet nævnes Dronning Charlotte Amalie og hendes søn Prins Carl som de mest prominente navne i beskrivelsen for lejligheden. Er du med andre ord til den herskabelige stil, er der masser at komme efter i denne lejlighed – både hvad angår æstetik samt historie.

Ikke så langt derfra, men i et andet prominent område, nærmere betegnet i Skovshoved i Charlottenlund, er der også mulighed for at flytte ind i en bolig med historie:

Villa

Strandvejen 285

2920 Charlottenlund
Kontantpris 12.500.000 kr.
 • Areal
  175 m²
 • M²-pris
  62.189 kr.

Her er et af de såkaldte skovserhuse fra 1898 nemlig kommet til salg. Skovshoved er et gammelt fiskerleje, og skovserhusene var fiskernes og fiskerkonernes hjem. Og det er en historie, som der bliver værnet om i det lokale miljø. Dette konkrete skovserhus trænger til en kærlig hånd, men for den, som har mod på den opgave, venter der en historiefyldt bolig, som i dag ligger på en af landets mest eksklusive adresser.

Herefter rykker vi fra fiskeriarbejde til forfatterskaber. For i den næste bolig, som vi vil præsentere jer for, blev en af Danmarks første krimier skrevet:

Rækkehus /

Søndergade 37

9480 Løkken
Kontantpris 1.295.000 kr.
 • Areal
  88 m²
 • M²-pris
  14.716 kr.

Det er rækkehuset på Søndergade i Løkken, som forfatter Palle Rosenkrantz boede i. Ifølge beskrivelsen for huset var det her, at han tilbage i 1902 skrev ’Mordet i Vestermarie’, som går for at være en af Danmarks første krimier. Trods de mange år på bagen, er der dog ikke noget støvet over selve boligen. Den er nemlig løbende blevet renoveret, og med Vesterhavets brusen i kulissen er der næsten garanti for ny inspiration bag disse mure.

Et andet sted i landet, hvor der med garanti også er blevet skrevet mange ord, er i dette hus i Torrild i Odder:

Rækkehus

Skolevej 1A

8300 Odder
Kontantpris 2.325.000 kr.
 • Areal
  302 m²
 • M²-pris
  7.699 kr.

Huset, der blev bygget i 1886, har nemlig fungeret som den lokale landsbyskole frem til 1963. Indtil klokken dengang ringede ind for sidste gang, har der med andre ord været masser af liv og læring i netop disse lokaler.

I dette hus på Amager er der helt sikkert også blevet regnet og divideret:

Villa

Amager Strandvej 384

2770 Kastrup
Kontantpris 14.795.000 kr.
 • Areal
  367 m²
 • M²-pris
  40.313 kr.

Her har bankdirektør Emil Bernhard Petersen nemlig boet. I 1903 stiftede han Amagerbanken, og det var i disse bygninger på Amager Strandvej, at banken fik sin spæde start. I flere år havde banken til huse her, samtidig med at bygningen også fungerede som bankdirektørens hjem.

Fra Amager rejser vi videre til Samsø, hvor du her finder et hus midt i et samfund fyldt med historie:

Villa /

Ørby Hovedgade 54

8305 Samsø
Kontantpris 975.000 kr.
 • Areal
  158 m²
 • M²-pris
  6.171 kr.

Huset ligger i Ørby, som blev ramt af en brand tilbage i 1870´erne, og det fik betydning for folk i byen. Ifølge ejendomsmæglerens beskrivelse af huset gik Ørby fra at være en traditionel samsk landsby til at blive Samsøs eneste landarbejder-landsby. Her måtte landarbejderne opgive deres jordlodder for i stedet at arbejde hos greven på Brattingsborg Gods. Det skete i bytte for at byen kunne blive genopbygget.

Fra Samsø til Fyn. For hedder du tilfældigvis Hans, passer du perfekt ind i den næste bolig, som vi vil præsentere for dig:

Landejendom

Nordskovvej 16

5750 Ringe
Kontantpris 3.795.000 kr.
 • Areal
  171 m²
 • M²-pris
  21.686 kr.

Her i huset i Gestelev lidt uden for Ringe har man mulighed for at få masser af frisk luft og natur ind i sin hverdag. Villaen er bygget i 1930, og ifølge ejendomsmæglerens beskrivelse af huset, er der hele fem mænd i slægtslinie, som alle har heddet Hans, der har ejet jorden til huset. Flere af dem har været formænd for sognerådet. Måske du kan blive den næste Hans i rækken?

Vores sidste stop på turen bliver der, hvor vi begyndte, nemlig i forhold til arkitekturen:

Villa

Nørrevangsvej 45

4581 Rørvig
Kontantpris 5.275.000 kr.
 • Areal
  144 m²
 • M²-pris
  29.469 kr.

Denne villa i Rørvig blev tegnet i 1895 af professor Heinrich Wenck, som blandt andet også har tegnet Københavns Hovedbanegård. Opgaven blev udført for Elisabeth Bauditz, der var enke efter forfatteren Sophus Bauditz. Tilsyneladende har Heinrich Wenck sørget for at fylde masser af arkitektoniske detaljer ind i villaen.

Kategorier

Boligsøgning
Udbud

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.