Lejlighedssalget sætter overraskende rekord i maj

Foto: Boligsiden.

Salget af ejerlejligheder boomede i maj, hvor der blev solgt mere end 1.700 lejligheder i hele landet, viser nyeste opgørelse fra Boligsiden.dk. Det er en stigning på 2,3 procent sammenlignet med maj 2015.

I årets første fem måneder blev der samlet set solgt lidt færre boliger sammenlignet med sidste år, hvor der var imponerende fart på boligmarkedet. Alligevel bød maj på lidt af en overraskelse. Den nyeste opgørelse over handelstallene fra Boligsiden.dk viser nemlig, at antallet af solgte ejerlejligheder i maj klart oversteg antallet fra maj 2015.

”Der er blevet handlet imponerende mange ejerlejligheder i maj, og salget lå 2,3 procent højere end i maj 2015, men interessant nok er det ikke storbyerne, der trækker tallene op. Endnu engang bliver vi bekræftet i, at der er fuld gang i boligmarkedet også uden for de største byer”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Cheføkonom i Realkredit Danmark Christian Hilligsøe Heinig finder årsagen til de mange handler i det seneste rentefald og en fremgang i danskernes økonomi.

”Der er kommet lidt mere fart på boligmarkedet gennem april og maj. Det afspejler sig både i stigende boligpriser og et relativt højt antal bolighandler sammenlignet med perioden fra 2008-2014. De seneste måneders rentefald kan have givet lidt ekstra vitaminer til boligmarkedet, som i forvejen understøttes af fremgang i danskernes disponible indkomster og fremgang på arbejdsmarkedet”, siger Christian Hilligsøe Heinig.

Nord-, Vest- og Sydsjælland har førertrøjen på

Mens København by har haft et fald i antallet af solgte ejerlejligheder på en enkelt procent i maj sammenlignet med samme måned sidste år, er antallet af handler faldet med 15 procent i Østjylland. Nordsjælland har til gengæld øget salget med hele 35 procent i samme periode, og Vest- og Sydsjælland har øget salget med 26 procent. Også Nordjylland, Fyn og Østsjælland har haft anseelig fremgang i antallet af lejlighedshandler i maj måned sammenlignet med maj 2015.

”Der bliver stadig solgt mange lejligheder i storbyerne, men man kan overveje, om prisniveauet er blevet så højt i København og Aarhus, at en stigende andel af dem, der overvejede at købe lejlighed i byen, har kapituleret og købt lejlighed i en tilstødende landsdel”, siger Birgit Daetz.

Solgte lejligheder i maj fordelt på landsdele

EjerlejlighederAntal maj 2016Ændring i forhold til maj 2015
Bornholm30
Fyn5017%
København by780-1%
Københavns omegn2502%
Nordjylland11020%
Nordsjælland14035%
Sydjylland60-25%
Vest- og Sydsjælland5026%
Vestjylland30-7%
Østjylland210-15%
Østsjælland6013%

(Kilde: Boligsiden)

Find mere om