Faldende udbud for tredje måned i træk

Foto: Boligsiden.

Der er stadig vinterstemning over udbuddet på boligmarkedet. Udbuddet af både huse og ejerlejligheder faldt i alle regioner i februar, viser nye tal fra Boligsiden.dk. På blot et år er der knap 2.000 færre huse udbudt til salg.

Udbuddet faldt for tredje måned i træk for både villaer, rækkehuse og ejerlejligheder. På landsplan faldt udbuddet af villaer og rækkehuse med 1,6 procent fra januar til februar, mens det for ejerlejligheder faldt med 2,6 procent i samme periode.

”Det er helt normalt, at udbuddet falder i februar. Det er stilhed før stormen, for udbuddet plejer at stige markant i forårsmånederne”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter:

”Faldet i år er dog noget mindre end i februar sidste år. Her faldt udbuddet med 2,3 procent for villaer og rækkehuse og 5 procent for ejerlejligheder”.

Markant færre huse til salg end sidste år

Selvom udbuddet på overfladen ser ud til at følge sæsonen, som det plejer, er der alligevel sket interessante ændringer i antallet af udbudte villaer og rækkehuse det seneste år. Udbuddet af villaer og rækkehuse er faldet med 4,2 procent siden februar 2015. Det svarer til, at der er næsten 2.000 færre huse udbudt til salg, og intet tyder på, at udbuddet kommer til at stige lige foreløbig.

Faldet skyldes i vid udstrækning det store antal hushandler i 2015, og at antallet af nye huse til salg ikke er steget i samme takt. Da 2016 allerede nu har budt på et overraskende højt antal bolighandler i januar, er det ikke sandsynligt, at udbuddet kommer til at stige, så det for alvor kan mærkes.

Der er stadig flere lejligheder på markedet end sidste år

Selvom der er sket et fald i de seneste måneder, er antallet af ejerlejligheder til salg samlet set steget siden starten af 2015. Der er også solgt langt flere ejerlejligheder sidste år end i de foregående år, men udbuddet holdes oppe af de mange lejlighedsejere, der sætter boligen til salg i håbet om at score en gevinst på de høje boligpriser.

Udbuddet af ejerlejligheder lå i februar i år 6,9 procent over niveauet i februar 2015. For et år siden så billedet anderledes ud; der lå udbuddet af ejerlejligheder 12,1 procent under niveauet i februar 2014.