Boligsidens Markedsindeks: Salgstiden for ejerlejligheder nu under 100 dage

Foto: Boligsiden

Salgstiden for en ejerlejlighed er nu på bare 96 dage i gennemsnit; det er en halvering af salgstiden fra januar 2010, viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks for maj. Det er desuden den laveste salgstid for ejerlejligheder, Boligsiden.dk har registreret de seneste fem år.

Et nærmest umætteligt marked for ejerlejligheder har nu presset salgstiden ned under 100 dage. På landsplan lå salgstiden for ejerlejligheder i maj måned på bare 96 dage i gennemsnit. Det er den laveste salgstid for ejerlejligheder, Boligsiden.dk har registreret de seneste fem år. Salgstiden faldt med 8,1 procent fra april til maj, og lå i maj 25,1 procent under niveauet i maj 2014.

”Der er et evigt pres på ejerlejlighederne i byerne, hvor både unge studerende vil bo, men også ældre, pengestærke borgere, der efter en årrække i parcelhus i forstaden vender næsen mod byens liv og kulturtilbud. Byen går aldrig af mode, og det er den øgede efterspørgsel, der bliver ved med at presse priserne op og salgstiden ned”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

I Region Hovedstaden var den gennemsnitlige salgstid i maj på bare 76 dage i gennemsnit. Region Nordjylland har oplevet det største fald i salgstiden. Her faldt den 15,9 procent fra april til maj, hvor den lå 38,4 procent under niveauet i maj 2014.

Prisen fortsætter i vejret

Salgspriserne på ejerlejlighederne forstsatte i vejret i maj, hvor en stigning på 1,5 procent betød, at salgsprisen kom op på 24.240 kroner pr. kvadratmeter. Region Hovedstaden har de højeste salgspriser, der efter en stigning på 1,6 procent i maj kom op på 28.489 kroner pr. kvadratmeter.

”Historisk set stiger priserne her i foråret, men vi har set prisstigninger på ejerlejligheder allerede fra starten af året, så man kunne forestille sig, at pusten ville gå lidt af ballonen. Det er dog langt fra tilfældet; de seneste tre år har stigningen i maj holdt sig til mellem 0,5 og 1,3 procent, så maj i år har budt på større prisstigninger end normalt”, siger Birgit Daetz, og fortsætter:

”Indtil videre er der intet, der tyder på en afmatning af markedet for ejerlejligheder. Prisstigningerne rammer mindre hårdt, fordi renten har været presset i bund, og de månedlige udgifter derfor har holdt sig på et niveau, der på ingen måde afskrækker køberne”.

I maj måned steg udbuddet af ejerlejligheder, og i Region Hovedstaden er der nu 3.253 lejligheder at vælge imellem. Nedslaget fortsætter med at falde, og i maj lå nedslaget for ejerlejligheder på landsplan på 353 kroner pr. kvadratmeter, eller hvad der svarer til en kontant rabat på bare 28.240 kroner for en ejerlejlighed på 80 kvadratmeter.

Find mere om