Nu stiger sommerhuspriserne

Foto: Boligsiden

Endelig er der medvind til sommerhusejerne. I marts steg salgspriserne med 2,1 procent, og priserne ligger nu 1,6 procent over niveauet for marts sidste år, viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.

I marts begyndte sommerhusmarkedet at røre på sig. Salgspriserne steg med 2,1 procent på en måned, og vi skal tilbage til juni 2014, før priserne var højere. I dag ligger kvadratmeterprisen i gennemsnit på 13.625 kroner pr. kvadratmeter. Samtidig blev der givet mindre i prisnedslag i sommerhushandlerne, og nedslaget ligger nu på 1.281 kroner pr. kvadratmeter; det er 3 procent lavere end i marts 2014.

”Påsken plejer at skyde sommerhussæsonen i gang, og den øgede interesse plejer at rykke ved både priser, nedslag, udbud og salgstid; det er ved at slå igennem nu”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Nu sætter vi sommerhuset til salg

Fra februar til marts steg udbuddet af sommerhuse til salg med 3 procent. Over hele landet steg udbuddet i marts med mellem 2,3 og 4 procent, og godt 11.800 sommerhuse havde til salg-skilt i indkørslen.

”Mange venter med at sætte sommerhuset til salg, indtil vi er godt i gang med foråret. Her præsenterer sommerhuset sig fra sin bedste side, og mange købere bliver også lokket ved udsigten til sommer i eget sommerhus, og de slår til i sommerperioden i stedet for om vinteren, hvor priserne ellers er lavere”, siger Birgit Daetz.

Trods stigningen i udbuddet er der alligevel færre sommerhuse til salg end på samme tid sidste år.

Salgstid på 11 måneder

I marts måned havde de sommerhuse, der blev solgt, i gennemsnit ligget til salg i 11 måneder. Man skal derfor væbne sig med tålmodighed, når man sætter sommerhuset til salg. Alligevel er der lyspunkter. I marts blev hvert fjerde sommerhus nemlig solgt på makimalt 71 dage. Har man et velholdt sommerhus på en god adresse, har man gode odds for at sælge huset på under de 11 måneder, der tegner gennemsnittet.