Prisudviklingen på ejerlejligheder er bremset op

Foto: Boligsiden

Over det seneste år er salgsprisen på en ejerlejlighed steget med 5 procent, viser tal fra Boligsidens Markedsindeks med tal fra november. Prisudviklingen er bremset kraftigt op sammenlignet med sidste år.

I november 2013 var salgsprisen på en ejerlejlighed steget med over 11 procent over det seneste år, altså fra 2012 til 2013. I år er farten taget af prisudviklingen, og når vi nu kigger et år tilbage, er lejlighedspriserne blot steget med 5 procent fra november 2013 til november 2014. Det viser tal fra Boligsidens Markedsindeks med nøgletal for boligmarkedet i november.

”En prisstigning på 5 procent er stadig meget, men set i lyset af hvor meget salgspriserne på lejlighederne tidligere er steget, så er det en markant opbremsning i udviklingen”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

I november i år lå salgsprisen for ejerlejligheder på 22.201 kroner pr. kvadratmeter. Det svarer til, at en lejlighed på 80 kvadratmeter blev handlet for knap 1,8 millioner kroner i gennemsnit.

Region Nordjylland overhaler Hovedstaden i størst prisstigning

Region Nordjylland er det område, der har haft den største prisstigning det seneste år. Fra november 2013 til november 2014 er salgsprisen på ejerlejligheder steget med 6,5 procent i Region Nordjylland, mens prisen kun er steget med 6,4 procent i Region Hovedstaden. Region Syddanmark har som den eneste region oplevet et fald i lejlighedspriserne på 1,1 procent over det seneste år.

Faldende salgstid og nedslag

Også salgstiden og størrelsen på de nedslag, der er blevet givet i lejlighedshandlerne, er faldet. Det tog i november 121 dage i gennemsnit at sælge en lejlighed, og det er et fald på 4,1 procent siden sidste år.

Nedslagene lå i november på 564 kroner pr. kvadratmeter. Nedslagene er faldet med 35 kroner pr. kvadratmeter siden november 2013, hvilket svarer til et fald på 6,1 procent i gennemsnit på landsplan.

”Færre og færre lejligheder bliver handlet med nedslag. I tredje kvartal i år blev 38 procent af ejerlejlighederne handlet til udbudsprisen eller over prisen, og andelen af lejligheder, der bliver handlet til prisen eller over, er den største, vi har målt, siden januar 2009”, siger Birgit Daetz.

Se hele markedsindekset her

Fakta

Boligsiden.dk har Danmarks mest opdaterede boligstatistikker og modtager indberetninger direkte fra ejendomsmæglere i hele landet, når bolighandlerne indgås. Boligsidens Markedsindeks udkommer i starten af hver måned og indeholder de nyeste og mest aktuelle tal om boligmarkedet til og med måneden før.

Find mere om