Bedste sommerhussalg i fire år

Foto: Boligsiden.

Der er blevet solgt flere sommerhuse fra januar til august i år end i samme periode i de fire foregående år, viser tal fra Boligsiden.dk. Faldende priser har muligvis haft betydning for salget.

Alt tyder på, at 2014 ender med flere sommerhussalg end i de foregående år. Året til dato har flere sommerhuse nemlig skiftet hænder end i samme periode i årene fra 2010 og frem til i dag. Det er et tiltrængt plaster på såret til et sommerhusmarked, der har været igennem en periode med prisfald.

”De gunstige forhold for sommerhuskøberne kan have haft betydning for de salgstal, vi nu ser på sommerhusområdet. Der er blevet solgt flere sommerhuse fra januar til august i år end der er solgt i samme periode de seneste fire år. Sammenlignet med sidste år, er der i år solgt 134 flere sommerhuse i perioden januar til august”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Fra januar til august er der i år solgt 3.886 sommerhuse mod 3.752 sommerhuse i samme periode sidste år. Siden 2010 har sommerhussalget fra januar til august ikke ligget så højt som i år.

”I 2013 blev der solgt 5.313 sommerhuse på hele året, så der er alligevel et stykke vej endnu, hvis 2014 skal ende på et højere antal handler. Det kunne dog tyde på, at de favorable priser har fået køberene ud af busken, så det er langt fra urealistisk, at vi får flere sommerhushandler i år”, siger Birgit Daetz.

Faldende priser og større nedslag

Den gennemsnitlige pris på et sommerhus var i august 13.624 kroner pr. kvadratmeter. Det var 1,7 procent mindre end prisen i august 2013. Samtidig er nedslaget steget med 7 procent og lå i august på 1.200 kroner pr. kvadratmeter, hvilket svarer til en kontant rabat på 84.000 kroner for et sommerhus på 70 kvadratmeter.

Find mere om