Boligsidens Markedsindeks: Flere sommerhuse til salg

Foto: Boligsiden

Traditionen tro stiger udbuddet af sommerhuse op til påske, ligesom priserne også tager et nyk opad. Sommerhusene er dog stadig billigere end sidste år, viser helt nye tal fra Boligsidens Markedsindeks fra marts 2014.

Drømmen om sommerhus spirer op til påske, og det gør antallet af sommerhuse også. Udbuddet af sommerhuse er også steget med 1,3 procent siden sidste måned og ligger nu 3,4 procent over sidste års niveau, hvilket svarer til omkring 500 sommerhuse. Samtidig er sommerhuspriserne steget med 0,6 procent fra februar til marts måned, men ligger stadig 1,0 procent under sidste års niveau. Det viser nyeste tal fra Boligsidens Markedsindeks med nøgletal fra marts.

”Der er sæson i sommerhussalget, og det er netop det, vi ser nu. I vintermånederne tilhører sommerhusmarkedet køberne, mens det i foråret og hen over sommeren i højere grad er sælgers marked. Lige nu er det ved at skifte,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter:

”De lave priser lige nu og det store udbud er et plus for sommerhuskøberne. Den fortsat lave rente gør også, at man stadig får mere sommerhus for pengene end for et par år siden.”

Billigere sommerhuse

Sommerhuspriserne er generelt faldet de seneste måneder og ligger nu en procent lavere end sidste år med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 13.676 kr.

”Sommerhuspriserne ligger fortsat lavere end for et år siden, så tager man f.eks. et sommerhus på 80 kvadratmeter er prisen i gennemsnit faldet med omkring 26.000 kr. Sælgerne er dog begyndt at give mindre nedslag, når handlen skal på plads. Hvor man sidste år kunne forvente en gennemsnitlig kontant rabat på 118.960 kroner for sommerhuset på 80 kvadratmeter, er rabatten i dag skrumpet til 108.080 kroner,” siger Birgit Daetz.

Villapriserne stiger fortsat støt
Boligsidens markedsindeks for marts viser også, at villapriserne fortsætter sit lange, seje træk opad. I marts måned er priserne steget med 0,6 procent på landsplan; en lille men støt stigning som vi nu har set i flere måneder. Mere bemærkelsesvist har ingen regioner oplevet et fald i villapriserne i denne måned. Nordjylland står for den største stigning på 4,9 procent.

Priserne på ejerlejligheder, der har ligget stille de seneste tre måneder, er i denne måned steget med 0,5 procent igen. En lille stigning efter tre måneder med uændrede priser.

Find mere om